|

@LEV ALATLI sitesinde hararetli tartışma

3 Alev Alatlı'nın okuruyla buluşmak amacıyla kurduğu web sitedeki e-mail grubunda bugünlerde hararetli bir tartışma sürüyor. Katılımcılar, Alatlı kadar iyi tartışıyor!

Fadime Özkan
00:00 - 28/01/2000 Friday
Güncelleme: 18:16 - 3/01/2014 Friday
Yeni Şafak
@LEV ALATLI sitesinde hararetli tartışma
@LEV ALATLI sitesinde hararetli tartışma

Son kitabı "Schrödinger'in Kedisi"yle kültür gündemine oturan ancak, imza günlerinden 'hazzetmediği' için ortalıklarda görünmeyen yazar Alev Alatlı, okurlarının sitemlerinden kurtulabilmek ve iletişim kurabilmek amacıyla geçtiğimiz günlerde bir web sitesi kurmuştu. (http://alevalatli.com) Haberin yapıldığı ana kadar 2069 kişinin ziyaret ettiği sitede oluşturulan e-mail grubunda, ocak ayının başından bu yana devam eden tartışma giderek hararetleniyor. Alev Alatlı'nın 5 Ocak tarihli Mimoza'da (Sabah gazetesinin eki) "Kadınların ortak sorunu: Aşık Olunacak Erkek Yok!" başlıklı haberinden hareketle ortaya attığı "Türk Toplumu 'Feminin' mi?" sorusunun etrafında, beklenenden derinlikli ve düzeyli bir tartışma başladı. "Toplumumuzda yükselen kadın-enerjisinin olumlu/olumsuz getirilerini irdeleyelim ve çok değişkenli mantığın -fuzzy düşüncenin- bu bağlamdaki telmihini gözden geçirelim, ne dersiniz?" diyen Alatlı'ya gelen cevaplarla tartışma o kadar genişledi ki, sınırları çizmek ve takip etmek bile güçleşti.

İnteraktive sanal sınıf

Kendi kendini şekillendiren tartışmada, duyguların ifade edilişindeki ifrat-tefrit sınırından toplumların da cinsiyetlerinin olduğuna, ying-yang felsefesinden beynin sağ ve sol loblarının işleyişine kadar akla gelebilecek her boyut, üst düzey bir anlatım ve derinlikle ele alınıyor. Tartışma derinleşerek sürerken sapmaya ve dağılmaya yüz tuttuğu noktalarda, Alev Alatlı araya giriyor. Tartışmayı, ülkemiz insanını sağ ve sol loblardan hangisinin temsil ettiği ve uluslararası sembol bilimde 'kadınsı/erkeksi' olarak tanımlanan işlevlerin 'hangisine ve neden' rağbet ettiği meselesine çekiyor. Kendi aralarında tartışan e-mail grubu, zaman zaman 'Alev hanımın yönlendirmesine ve yardımına da ihtiyaç duyuyor. Konuya vukufiyetleri olsun olmasın fikirlerini yazan katılımcıların ortak noktası, Alev Alatlı yönetiminde seyreden düzeyli bir tartışmaya katılmaktan duydukları memnuniyet. E-mail grubu, 'öğretmenin' Alev Alatlı olduğu ve 'akıllı' çocukların sıraları doldurduğu gözde bir 'sınıf' gibi.


24 years ago