|

Luciana Souza ilk kez Türkiye'de

Caz Yazarları Derneği tarafından "En iyi Kadın Caz Vokalisti" olarak ödüllendirilen, tüm dünyada hayranlık uyandıran albümler yapan Luciana Souza mükemmel performansıyla ilk defa Türkiye'de sahne alacak.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 19/11/2013 Salı
Güncelleme: 09:31 - 19/11/2013 Salı
Yeni Şafak
Luciana Souza ilk kez Türkiye'de
Luciana Souza ilk kez Türkiye'de

Grammy ödüllü Luciana Souza caz sanatına farklı bir yorum getirerek geleneksel sınırların üzerine çıkan,şarkıları müzik çevrelerince "doğaüstü, mükemmel ve paraleli olmayan güzellik" olarak nitelendirilen bir caz yorumcusu ve şarkı yazarı olarak tanınıyor.

Müzisyen bir ailenin çocuğu olarak Brezilya'da dünyaya gelen ve Berklee Müzik Koleji'nde eğitim alan sanatçı üç yaşında başladığı müzik kariyerinde dünya çapında beğenilen albümler çıkardı ve pek çok ünlü müzisyenle birlikte performanslar sergiledi. Usta müzisyen aralarında Atlanta Senfoni, New York Filarmoni, Los Angeles Filarmoni, Brooklyn Filarmoni ve Bach Akademi'nin de yer aldığı dünyanın prestijli orkestralarıyla birlikte çalıştı. Brezilyalı gitarist Romero Lubambo ile yaptığı uzun süreli ikili çalışma, Luciana Souza'ya dünya çapında çeşitli ödüller kazandırdı.

Konser, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde 19 Kasım 2013 Salı akşamı saat 20:00'de gerçekleşecek.

10 yıl önce