|

M. Ali beyazperdede

'Kelebek gibi uçan, arı gibi sokan' efsanevi Müslüman boksör Muhammed Ali'nin hayatını beyazperdede Will Smith'in canlandıracağı konuşuluyor. Yönetmen, tabii ki Spike Lee...

.
00:00 - 19/03/2000 Pazar
Güncelleme: 12:03 - 13/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
M. Ali beyazperdede
M. Ali beyazperdede

Hollywood, iddialı projelere imza atmaya hazırlanıyor. Son günlerin gözde oyuncularından şarkıcı Will Smith de önemli bir proje için gün sayıyor. Ünlü aktör, "kelebek gibi uçan, arı gibi sokan" efsanevi boksör Muhammed Ali'yi beyazperdede canlandırmaya hazırlanıyor. Columbia Pictures'ın projesinde yönetmenin "Do the Right Thing" ve ülkemizde de büyük ilgiyle karşılanan "Malcolm X" filmleriyle ismini duyuran Spike Lee olacağı konuşuluyor. Ünlü yönetmene yakın bir ismin, New York Daily Times gazetesine konuyla ilgili olarak, "Spike, sadece siyah bir yönetmenin Muhammed Ali'nin öyküsünü en iyi şekilde çekebileceğini düşünüyor" yorumunu yapması da bu fikri destekliyor. Filmin çekimlerine Temmuz ayında başlanması ve 2001 yazında da izleyiciyle buluşması planlanıyor.

Hollywood'da şu günlerde en çok konuşulan konuların başında ünlü oyuncuların rol almak için yarıştığı dev yapım "Pearl Harbour" geliyor. Walt Disney'in yeni projesinde başrolü kapan Ben Affleck, filmde İkinci Dünya Savaşı'nda en yakın arkadaşıyla birlikte aynı hemşireye aşık olan bir pilotu canlandıracak. Maliyeti 135 milyon dolara ulaşması beklenen film için Affleck'in "ücret konusunu" henüz gündeme getirmediği belirtildi. Ünlü aktörün "Halloween" ve "Faculty" filmlerinde rol alan Josh Harnett ile birlikte "aşk üçgeni oluşturacağı" aktrist ise henüz belirlenmedi. Affleck'in diğer rol arkadaşları ise ünlü top model James King ve Cuba Gooding Jr. olacak. Filmin çekimlerine ilkbahar sonlarına doğru Hawaii, Texas ve California'da başlanacak.

Travolta, komediye dönüyor

Ünlü aktör John Travolta, büyük başarı gösterdiği komedi türüne son filmiyle dönüyor. Travolta, Paramount Pictures yapımı olan "Numbers" isimli filmde, Lisa Kudrow ile beraber rol alacak. Yönetmenliğini "Mesajınız Var" ve "Sleepless in Seattle" filmleriyle ismini duyuran Nora Ephron'un üstlendiği yapımda, Travolta-Kudrow çiftine, Bill Pullman, Tim Roth ve Ed O'Neill eşlik edecek. Komedi dalında isim yapmış bir kadroyu biraraya getiren filmin önemli bir gişe hasılatına ulaşması bekleniyor. "Numbers", 14 Temmuz 2000 tarihinde sinema izleyicisiyle buluşacak.

'Harika Çocuk'tan yeni film

Sinema dünyasının "harika çocuğu" Steven Spielberg ile ünlü aktör Tom Cruise'u buluşturan "Minority Report" da yaz aylarında gösterime sunulacak. Jon Cohen ile Scott Frank'in senaryosunu kaleme aldığı filmde, Cruise'un dışında hangi oyuncuların rol alacağı henüz belirlenmedi. Dünyaca ünlü bilim-kurgu yazarı Philip K. Dick'in best-seller kitabından beyazperdeye uyarlanan film, mahkumları suçu işlemelerine izin vermeden yakalayan geleceğin adalet sistemini konu alıyor.

Schwarzenegger, yeniden izleyiciyle...

Beyazperdenin "Terminatör"ü Arnold Schwarzenegger de "Altıncı Gün-Sixth Day" adlı yeni bir projeyle hayranlarının karşısına çıkacak. Filmin yapımcılığını da üstlenen ünlü aktörün Tony Goldwyn, Robert Duvall ve Michael Rapaport ile birlikte rol alacağı bilim-kurgu ve aksiyon tarzındaki filmin yönetmeni Roger Spottiswoode... Columbia Pictures ve Phoenix Pictures'ın ortak yapımı olan filmin ilkbahar sonunda vizyona girmesi planlanıyor.

24 yıl önce