|

Manolo Valdes,eserleriyle Pera'da

Çoğunlukla çuval bezi ve katmanlı boya kullanarak yaptığı resimlerle metal, ahşap ve su mermerinden yaptığı, heykellerle dikkati çeken sanatçı, sanatseverlerle de söyleşi yapacak.

Aa
00:00 - 7/05/2013 вторник
Güncelleme: 16:30 - 7/05/2013 вторник
Yeni Şafak
Manolo Valdes,eserleriyle Pera'da
Manolo Valdes,eserleriyle Pera'da

Pop sanatın İspanya'daki öncülerinden sayılan Monolo Valdes'in, 1980'lerden günümüze uzanan çalışmalarından, çoğunluğu "kadın" konulu 46 resim ve 13 heykelden oluşan 59 yapıtlık "Manolo Valdes, Resimler ve Heykeller" sergisi, 8 Mayıs-21 Temmuz'da Pera Müzesi'nde sanatseverlerin ziyaretine açılacak.

Pera Müzesi'nden yapılan açıklamada, Marlborough Gallery New York işbirliğiyle hazırlanan sergide, çoğunlukla çuval bezi ve katmanlı boya kullanarak yaptığı resimlerle ve metal, ahşap ve su mermerinden yaptığı, heykelleri sergilenecek Valdes'in, sanatseverlerle de söyleşi yapacağı kaydedildi.

Kurucuları arasında yer aldığı ve pop sanatın İspanya'daki öncüsü olan Equipo Cronica'nın 1981 yılında dağılmasının ardından kariyerine yalnız devam eden 1942 Valencia doğumlu Valdes'in, geçmişin başyapıtlarından yola çıkarak, tarihsel izler, renk tonları ve dokulardan oluşan yapıtlar verdiği belirtildi.

Valdes'in, resim ve heykeli farklı bakış açılarıyla yorumlayarak, iki boyutlu görüntüyü üç boyutluya dönüştürdüğü ve onlara yeni bir mevcudiyet kazandırdığı aktarılarak, eski uygarlıklardan büyük ustalara, oradan da günümüze uzanan zengin ve çok renkli düşsel müzesindeki yolculuğun sanat çevrelerinde geniş ilgi uyandırmasının beklendiği ifade edildi.

Pera Müzesi'nin 3 katı tahsis edilen sergi, her cuma 18.00-22.00 arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebileceği ve Valdes'in söyleşisi de 8 Mayıs Çarşamba günü saat 18.30'da sergi katında gerçekleşeceği bilgisi verildi.

11 лет назад