|

Markus Stockhausen İstanbul'da

Borusan Müzik Evi'nde, trompette Markus Stockhausen, piyanoda Angelo Comisso ve davulda Christian Thome'den oluşan ''Lichtblick Trio'' grubu, caz severlerle bir araya gelecek.

Aa
00:00 - 8/03/2013 Cuma
Güncelleme: 10:01 - 8/03/2013 Cuma
Yeni Şafak
Markus Stockhausen İstanbul'da
Markus Stockhausen İstanbul'da

Çağdaş müziğin dev ismi Karlheinz Stockhausen'in oğlu Markus Stockhausen, Lichblick üçlüsü ile Borusan Müzik Evi'nde, saat 21.30'da sevenleriyle buluşacak.    

İstanbul'da müzikte bu hafta:

Yarkın Ritim Grubu, İş Sanat'ta 8 Mart'ta saat 20.00'de ''Kervansaray Halkların Müzikleri ve Dansları '' adlı çalışmasıyla sahne alacak.

''Kervansaray Halkların Müzikleri ve Dansları'' projesiyle değişik coğrafyaların melodi ve ritmlerini sahneye taşıyan topluluk, farklı kültürlerin melodilerinin yanı sıra türküleri, popüler şarkıları ve Türk müziğinden sözlü ve enstrümantal parçaları da yorumluyor.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, 9 Mart'ta saat 20.00'de İstansul Sazendeleri konserine ev sahipliği yapacak. Farabi'den günümüze saz müziğinin seçkin eserlerinin yorumlanacağı konserde İstanbul Sazendeleri, enstrümanlarının uzayan tınılarında gönüllere müzik yolculuğu yapacak.

Japon enstrümantal rock topluluğu Mono da 9 Mart'ta saat 21.30'da Salon İKSV'de sahne alacak. Dünyanın dört bir yanında sayısız konser veren topluluk, canlı performanslarıyla rock severlerin karşısına çıkacak.

Şarkıcı Yalın, 9 Mart'ta saat 21.00'da Bostancı Gösteri Merkezi'nde, MFÖ grubu da aynı gün saat 22.00'de Jolly Joker İstanbul'da müzikseverlerle bir araya gelecek.

Türker İnanoğlu Maslak Show Center'da, 9 Mart'ta saat 21.00'de Kardeş Türküler ile Yavuz Bingöl, birlikte sahneye çıkacak. Solistler, müzisyenler, dansçılardan oluşan 30 kişilik bir ekibin de yer alacağı gecede, Türkçe, Kürtçe, Rumca, Ermenice, Lazca ve Arapça eserler seslendirilecek. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Candan Erçetin Bostancı Gösteri Merkezi'nde saat 21.00'de, Ajda Ahu Giray Fransız Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de, Engelsiz Orkestrası da Cem Karaca Kültür Merkezi'nde aynı saatte konser verecek.

''Tango Poison Show'', 10 Mart'ta saat 20.00'de Şişli Belediyesi Kent Sineması Kültür Merkezi'nde bir gösteri yapacak. Altı enstrüman ve bir vokal sanatçısından oluşan Arjantinli grup, herkese hitap eden orkestrası, özellikle ritmik müzikleri, farklı yorumları ve yarattıkları enerjileriyle dikkatleri çekiyor.

İş Sanat, 11 Mart'ta saat 20.00'de Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiirlerinin seslendirileceği, ''Düşten Güzel'' dinletiye ev sahipliği yapacak. Şiir ile şarkıların tematik bir akış içinde yer aldığı dinletiyi Attila Birkiye hazırladı. 

İş Sanat'ta 14 Mart'ta saat 20.00'de dünyanın önde gelen caz vokalistlerinden Kurt Elling, Türkiye'nin seçkin Big Band topluluğu İstanbul Superband ile bir araya gelecek. 

Piyanist Fazıl Say, 14 Mart'ta saat 20.00'de İKÜ Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nde sevenleriyle buluşuyor. Konserin tüm geliri, İKÜ burslu öğrenciler yararına kullanılacak.

11 yıl önce