|

Marmaris roman konusu olacak

Muğla Valiliği''nin de destek olduğu bir proje kapsamında Marmaris ilçesine gelen Abu Dabi Abu Zayed Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Kemal Senan, Selimiye köyünde tarihi ve mitolojik hikâyeleri araştırıyor.

Cihan
00:00 - 24/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 12:34 - 24/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Marmaris roman konusu olacak
Marmaris roman konusu olacak

Dünyada çok satanlar listesinde ismi olan Senan''ın, her biri değişik konuları içeren ve çoğu ülke tanıtımına yönelik 22 romanı bulunuyor. Senan, Selimiye'de özellikle Fener ve Kamelya adalarında yaşanmış hikâyeleri araştırıyor.

Hikayesi Selimiye'de geçen "Gizli Şehir" romanının devamını yazmak için geldiğini belirten Senan, ''Şu an yaptığımız, hikaye avcılığı. Gizli Şehir''in devamı olan ''Işıktan Gelenler'' eserini zenginleştirmek amacıyla Selimiye''ye geldik. Fener Adası ve Kamelya Adası''nın geçmişi de yeni romanımda yer alacak.'' dedi. Selimiye Köyü Muhtarı Osman Coşkun ise bir yazarın köylerini konu edinmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek, ''Geçiminin büyük kısmını turizmden sağlayan köyün tanıtımına katkısından dolayı hocamıza teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.

Köyde, oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ile karşılaşan Ali Kemal Senan, yaptığı ayaküstü konuşmada, "Efem" kitabındaki karakterin kendisine tam uyacağını belirterek, Gizli Şehir ve Efem romanlarını hediye etti. Denizde Şahin Olmak, Altın Kemer, Umman''da Bir Türk, Aşk-ı Dubai, Ka, Arzava, Pars, Pegasus, Gizli Şehir, Efem, Fethiye''nin Düğün Günü, Phaselis (Barış Yılları), Phaselis (Savaş Yılları) Amos, Stratonike&Antiochus ve Sarı Memed, yazarın eserlerinden bazıları. Birçok eseri de İngilizce olarak yayımlanmış.

11 yıl önce