|

Marquez için hüzünlü veda

Dünyaca ünlü yazar Gabriel Garcia Marquez, Mexico City'de düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanıyor. Okurları Marquez için gözyaşı döküyor.

Kültür Sanat Servisi
00:00 - 22/04/2014 Salı
Güncelleme: 22:12 - 21/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Marquez için hüzünlü veda
Marquez için hüzünlü veda

Geçtiğimiz günlerde hayata veda eden dünyaca ünlü yazar Gabriel Garcia Marquez son yolculuğuna uğurlanıyor. Geçtiğimiz Perşembe günü evinde vefat eden Marquez için Mexico City''de bulunan Güzel Sanatlar Sarayı''nda bir devlet töreni düzenleniyor. Cenaze töreni için dünyanın dört bir yanından okuları tören alanına geldi. İspanyolca dilinin en yetkin kalemlerinden biri olarak gösterilen Marquez, 30 yıldan uzun süredir Meksika''da yaşıyordu ve son yıllarda çok az kamuoyu karşısına çıkmıştı. Yüzyıllık Yanlızlık romanıyla tanınan yazarın bu romanı tüm dünyada 30 milyon üzerinde sattı. Kardeşi, iki yıl önce, ünlü yazarın demans (bunama) hastası olduğunu ve yazmayı bıraktığını açıklamıştı.

GAZETECİ VE YAZAR

1928''de Kolombiya''nın kuzeyindeki yoksul Aracataca kentinde doğan Garcia Marquez, çocukluk yıllarını tüm eserlerinin kaynağı olarak niteliyor. Cizvit okulunda hukuk öğrenmi görmeye başlayan Marquez, gazetecilik yapmak için okulu bıraktı. 1954''te çalıştığı gazete tarafından Roma''ya gönderildi.

O zamandan sonra ömrünün büyük bölümünü Paris, Venezuela ve son olarak da Mexico City olmak üzere yurt dışında geçirdi.


10 yıl önce