|

Martha Argerich ve Gidon Kremer, İstanbul'da

Klasik müziğin önde gelen isimlerinden piyanist Martha Argerich ve kemancı Gidon Kremer, İstanbul'da konser verecek.

Aa
00:00 - 21/08/2013 Çarşamba
Güncelleme: 13:11 - 21/08/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Martha Argerich ve Gidon Kremer, İstanbul'da
Martha Argerich ve Gidon Kremer, İstanbul'da

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan (İKSV) yapılan açıklamaya göre, Argerich ve Kremer, İstanbul'da ilk kez birlikte sahne alacak.

Berrin Erengül ve Eva Barlas eş sponsorluğunda 26 Kasım'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek konserin programı daha sonra açıklanacak.

Konser biletleri 7 Eylül'den itibaren Biletix satış noktaları ve İKSV'den satışa çıkacak.

Küçük yaşta konser vermeye başlayan Martha Argerich, 1957'de Bolzano ve Cenevre piyano yarışmalarını, 1965'te Varşova Uluslararası Chopin Yarışması'nı kazandı. 19. ve 20. yüzyıl piyano edebiyatına getirdiği yorumları pek çok müzik eleştirmeni tarafından "referans" kabul edilen Argerich'in repertuvarı Bach'tan Bartok'a, Beethoven'den Messiaen'a kadar uzanıyor. Avrupa, Amerika ve Japonya'nın önde gelen orkestraları ve şefleriyle konser veren Argerich, oda müziği çalışmalarını da sürdürüyor.

Gidon Kremer, 40 yılı aşkın süredir dünyanın en ünlü orkestra ve sanatçılarıyla birlikte çalışıyor. İlk kez 1975 yılında 3. İstanbul Festivali'nin konuğu olarak İstanbul'a gelen sonrasında birçok kez İstanbul Müzik Festivali'ne konuk olan sanatçı, 2011'de 39. İstanbul Müzik Festivali'nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne de layık görüldü.

11 yıl önce