|

MDOB perdelerini açıyor

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 2013-2014 sanat sezonunu Haldun Dormen'in yönettiği Cemal Reşit Rey'in "Lüküs Hayat" müzikali ile açacak.

Aa
00:00 - 13/09/2013 Cuma
Güncelleme: 11:40 - 13/09/2013 Cuma
Yeni Şafak
MDOB perdelerini açıyor
MDOB perdelerini açıyor

MDOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk tiyatrosunun efsane haline gelen müzikalinin prömiyer temsili, 1 Ekim'de Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Cemal Reşit Rey'in bestelediği, librettosunu Ekrem Reşit Rey'in yazdığı 2 perdelik eseri, şef Aytug Ülgen yönetecek.

Dekor tasarımı Seyhan Atamer'e, ışık tasarımı Tarı Deniz'e, koreografisi Serbülent Biçer'e ait eserde başlıca rolleri Korhan Dinçer, Neslihan Ulaş, Ayşegül Devrim Serdar, Deniz Karausta, Gökçen Büyükaslan, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç, Melahat Yavuz , Tolga Erden, Seda Yörenç Sönmez, Ufuk Kasar, Gülden Vurandemir, Hasan Berk, Alpay Noyan Özbay, Nihan Evren, Ayşin Alev Lal, Erdem Özdemir ve Levent Yetkin paylaşıyor.

Açıklamada, MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal'ın şu görüşlerine yer verildi:

"MDOB, Türk tiyatrosunun ünlü yönetmeni Haldun Dormen'in yönettiği Cemal Reşit Rey'in Lüküs Hayat müzikali ile perdelerini açıyor. 20. kuruluş yılımızı kutlayacağımız şu günlerde büyük yapımları seyircilerimizle buluşturmak en büyük kıvancımızdır. Gerek klasik opera ve bale eserlerini, gerekse dünyaca tanınmış müzikalleri Mersinli sanatseverlerle buluşturarak, Mersin'in kültür ve sanat şehri olarak anılmasında önemli bir pay sahibi olan kurumumuz kendisine olan güven gereği dev yapımları Mersin'e taşımaya devam edecektir. Yıllarca kapalı gişe oynayan ve Mersinli sanatseverlerin beğenerek izleyeceğini umduğumuz Lüküs Hayat müzikalini turneler yoluyla birçok şehrimize de götürmeyi planlamaktayız."

11 yıl önce