|

Meraklısına, atölyeden, ressam sahibinden...

00:00 - 27/12/2011 Salı
Güncelleme: 21:28 - 26/12/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Meraklısına, atölyeden, ressam sahibinden...
Meraklısına, atölyeden, ressam sahibinden...

Ressam Feridun Oral, yaptığı sıra dışı etkinliklerle takipçilerini şaşırtmaya devam ediyor. Oral, “Meraklısına Atölyeden Temiz” adlı sergisi ile atölyesinin büyük bir kısmını, yani özelini izleyicilerle paylaşıyor. Sergiyi gezen herkesin koşulsuz bir şaşkınlık, merak ve hayranlık duyacağı bir 'ilk' ile o çok merak ettiğimiz 'nerede?' sorusunun cevabını canlı olarak yaşatıyor. “Her şeyim var ama hala neden mutlu hissetmiyorum?” sorusunun cevabı, 8 Ocak tarihine kadar Galeri Selvin'nin kapısının ardında gizli.

HERKESİN ANLAYIP SEVEBİLECEĞİ SANAT

Feridun Oral olanca naifliğinin yanı sıra, her biri içinde bir buluş barındıran ve o buluşun benzersiz bir işçilikle bezendiği işleriyle, önce şaşırtan, sonra gülümseten, en sonunda da hayran bırakan bir sanatçı. Gündelik hayatta yanından geçip gittiğimiz her obje, onun benzersiz bir doğallıkla yaptığı müdahelelerle, herkesin anlayıp sevebileceği birer sanat eseri haline geliyor.

1993 yılında Tokyo'da düzenlenen Noma-Concour yarışmasında yazıp resimlediği "Ormandaki Ses" adlı kitabıyla Runners-Up ödülü, 2001 yılında da Avrupalı illüstratörler Bienali'nde "Düş Kedileri" adlı çalışmasıyla onur ödülü olan sanatçının yazıp resimlediği çocuk kitapları yurtiçi ve yurtdışında çeşitli yayınevleri tarafından yayınlanıyor.

12 yıl önce