|

Meslek öğrenme azmi mesafe tanımadı

İzmir'de yaşayan 66 yaşındaki Artvinli Recep Aykan, bakır işleme sanatını öğrenmek üzere Erzincan'a gelerek Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kursa katıldı. Kentte bir süredir pansiyonlarda kalan Aykan, kursta bakır işlemeciliğin inceliklerini öğrenmek için gayret sarf ediyor.

Aa
00:00 - 24/01/2014 Cuma
Güncelleme: 11:43 - 24/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
Meslek öğrenme azmi mesafe tanımadı
Meslek öğrenme azmi mesafe tanımadı

Erzincan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında haftada 5 gün verilen kursa katılan Aykan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2004 yılında eşini kaybettikten sonra kendini boşlukta hissettiğini belirterek, el sanatlarını öğrenmek için İzmir'de Halk Eğitim Merkezince açılan resim, çini, tezhip, kağıt heykel, boncuk ve gümüş takı gibi birçok kursa katıldığını söyledi.

Gidebileceği başka kurs kalmadığı için bakırcılığı öğrenmek üzere Erzincan'a geldiğini ifade eden Aykan, "Bakır işlemeciliği internetten araştırdım, Erzincan'a geldim. Kurban Bayramı'ndan sonra da kursa başladım, burada pansiyonlarda kalıyorum. Artvinliyim, İzmir Karşıyaka'da oturuyorum" dedi.

İşçi emeklisi ve bir çocuk babası Aykan, "Erzincan Çelik Kalem Bakır İşlemeciliği Kursu"na katılmaktan dolayı mutlu olduğunu, Halk Eğitim merkezlerini ikinci evi olarak gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

"İzmir'den kalktım buraya geldim. Burada Afganlı gençler ve kadınlarla bakır işlemeciliği öğrenmeye çalışıyoruz. Gençler, geziyor, iş istiyor. Bu, bir iş imkanı, evde oturdukları yerde de yapabilirler, piyasaya da çalışabilirler. Ben 66 yaşındayım, hala bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Öğrenmenin de sonu yok. Öğrendikçe daha çok eksiklerim olduğunu görüyorum, onları tamamlamak için araştırıp öğrenmeye çalışıyorum. Öğrenmenin yaşı yok, açık liseye de devam ediyorum."

Erzincan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ziya Yavuz ise son 3 yıldır dönem dönem "Erzincan Çelik Kalem Bakır İşlemeciliği Kursu" verdiklerini belirtti.

Kursun 248 saat süreceğini kaydeden Yavuz, bu dönemki eğitimlere 16'sı Afgan uyruklu 20 kursiyerin katıldığını söyledi. Kursiyelerin 18 ile 66 yaş arasında olduğunu belirten Yavuz, "Her kuşaktan insanımızı burada görmek bizi mutlu ediyor. Özellikle İzmir'den gelen Recep ağabeyimize, gençlere örnek olduğu için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kurs, 28 Mart'ta sona erecek.

10 yıl önce