|

Mostar Kasım sayısında 'kıt'lığı sorguluyor

Mostar olarak 105. sayımızda "Tırnak İçinde Söylemiyorum" diyerek İletişim fazlalığının insanımızda oluşturduğu ''kıt'' lığı sorguluyor. Kasım ayı kapak yazısını Mehmet Raşit Küçükkürtül yazdı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 1/11/2013 Cuma
Güncelleme: 10:13 - 1/11/2013 Cuma
Yeni Şafak
Mostar Kasım sayısında 'kıt'lığı sorguluyor
Mostar Kasım sayısında 'kıt'lığı sorguluyor

Davut Bayraklı, Araştırmacı Yazar Ebububekir Sifil ile Gençlik ve Modernizm üzerine ilgi çekici bir söyleşi yaptı. Emre Baştuğ ''Cepheden Göç Merkezine Bir Hayat Hikâyesi II'' araştırma yazısıyla, Mümin Munis ''Ebü''l Vefa'', Sulhi Ceylan ''El Açan Bilge Diogenes'', Süleyman S. Şahin ''İran Sineması II'', Argun Cevher ''Öğrenci İndirimi Var mı?'', Attila K. Sezer ''Çayına Öykü Batıranlar IV'', Murat Aydoğdu ''Resmî Tarih Zincirinin Kırılan Halkası: Enver Paşa II'', Beyaz Arif Akbaş ''Raci''nin Hatıraları Âmâk-ı Hayal'' Sedat Bayraklı ''İlginç Sporlar'' Muharrem Yeşilyurt ''Moğollar Karşısında Yürekli Bir Kumandan Celaleddin Harzemşah'' Yusuf Duru ''Kadim Kültürümüzün Değişmeyen Karakteri Meddah'' isimli yazılarıyla okuyucusuyla buluşuyor.

Dergide yer alan, genç yazarların uğrak yeri ''Tezgâh'' bu ay okuyucudan gelenlerle daha bir hareketli olduğu dikkat çekiyor ve gün geçtikçe profesyonel bir edebiyat yayını olmaya doğru da gidiyor.

Tezgâh''da bu ay yazı gönderen okuyuculardan seçilen metinler yine okuyucuya sunuluyor. Ayrıca Muhammed Emin Selvi''nin hazırladığı Ödüllü hikâye yarışması ''İrrasyonel'' okunmaya değer.

Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu yazılar da zevkle okunacak bir bölüm oluşturuyor. ''Gençliğin Gündemi'', ''Kitap'', ''Edebiyat'', ''Külliyat'', ''Öğrenci Günlüğü'', ''Rahle'', ''Kırkambar'', ''Bulmaca'' ''Çizgi Hikâye'', ve ''Çizgili Düşler'' bölümleri de dergi okuyucusunun ilgisini bekliyor.


10 yıl önce