|

Muhammed Sazak''ın 'Ene' romanı çıktı

Muhammed Sazak'ın 'ENE' isimli kitabı okuyucuların beğenisine sunuldu. Yazar, günümüz insanının yabancılaşma sorununu, kitabında kendine has bir üslupla yeniden ele alınıyor.

Cihan
00:00 - 21/10/2013 الإثنين
Güncelleme: 13:08 - 21/10/2013 الإثنين
Yeni Şafak
Muhammed Sazak''ın 'Ene' romanı çıktı
Muhammed Sazak''ın 'Ene' romanı çıktı

ENE, 'Ben', 'Sen', ve 'O' isminde üç ayrı hikayeden oluşan bir roman olmasına rağmen her bir bölüm kendi başına bir hikaye olabilecek özelliğe sahip.

Kitabın içeriği

Roman, Ali isminde kahramanın yalnızlığını fark ettiği andan itibaren çıktığı yolculukla başlıyor. Ali, yolculuk esnasında karşılaştığı tuhaf insanlar, en son gittiği kasaba ile orada yaşadığı mistik olaylar sayesinde hayata dair birçok olayı çözümlüyor.

Muhammed Sazak, roman yazmaktaki amacını; karşılaştığı problemleri ve gözlemlediği olayları çözümleme biçimi olarak tanımlıyor. Charles Baudelaire'in 'Yabancı' şiirini okuduktan sonra 'ENE' romanını yazmaya karar verdiğini ifade eden yazar, yalnızlık dürtüsü, yabancılaşma ve ölüm duygusunun verdiği ruh haliyle romanı kaleme aldığını ifade ediyor.

Sazak, ''Yalnızlık tek başına olmak\kalmak gibi görünse de yalnızlığın bizi ilgilendiren tanımı anlaşılmamak olduğu söylenebilir. Ama biraz daha irdelendiğinde var olma sorusunu arama çabasından başka bir şey olmadığını söyleyebilirim.'' diyor.

٪d سنوات قبل