|

Murathan Mungan GİO ödülüne layık görüldü

İtalyan Kültür Merkezi''nde gerçekleştirilen törende en iyi roman ödülünü; ''Şairin Romanı''yla Murathan Mungan kazandı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 29/04/2013 Pazartesi
Güncelleme: 12:47 - 29/04/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Murathan Mungan GİO ödülüne layık görüldü
Murathan Mungan GİO ödülüne layık görüldü

Giovanni Scognamillo'ya adanan GİO ödülleri, roman, öykü ve illüstrasyon dallarında verildi.Murathan Mungan a ödülünü Sevin Okyay takdim etti.

Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği''nin (FABİSAD) Giovanni Scognamillo''ya adadığı GİO ödülleri sahiplerini buldu.

GİO Ödülleri ismini, 50 yılın üzerindeki gazetecilik, sinema yazarlığı ve araştırmacı yazarlık hayatında eserlerinin büyük bir bölümünü ülkemizde fantastik edebiyat, korku ve bilimkurgu gibi türlerin gelişimine adamış Giovanni Scognamillo''dan alıyor.

İlk GİO Ödülleri Töreni''ne katılım yoğundu. Giovanni Scognamillo''nun da geldiği törene edebiyat ve sanat dünyasından birçok önemli isim katıldı.

Gülbike Berkkam''ın ''Balanka Olmak'' isimli öyküsü, En İyi Öykü dalında birincilik ödülüne layık görülürken Mehmet Berk Yaltırık, Sevgi Saygı, Hakan Balcı ve Gürkan Uluçhan dereceye giren diğer isimler oldu. Gülbike Berkkam''ın ödülünü yazar Barış Müstecaplıoğlu verdi.

GİO Ödülleri''nin illüstrasyon dalında birincilik ödülü Mehmet Özen''in oldu. Dereceye giren diğer isimler ise Selçuk Koçman, Melih Yılmaz, Ömer Tunç ve Ahmet Oğuz Demir''di. İllüstrasyon kategorisinde çizimlerin Türkiye ''den çıkmış eserlerden esinlenmesi şart koşulmuştu. ''Karabasan''dan esinlenen Mehmet Özen''in ödülünü ''Karabasan''ın çizeri Yıldıray Çınar verdi.

2013''te roman, yayımlanmamış öykü ve illüstrasyon dallarında verilen GİO Ödülleri, TAV Havalimanları Holding ana sponsorluğunda düzenlendi. GİO Ödüllerine; Boğaziçi Mezunlar Derneği gümüş sponsor, Cohn&Wolfe basın sponsoru ve İtalyan Kültür Merkezi mekân işbirlikçisi olarak destek verdi.

11 yıl önce