|

Muzaffer Sarısözen, unutulmadı

Çok sayıda türkü ve oyun havasını derleyip, notaya alan, Yurttan Sesler Korosu'nun kurucusu, Türk halk müziği ve folklor araştırmacısı Muzaffer Sarısözen, vefatının 50. yılında anıldı.

Aa
00:00 - 2/05/2013 Perşembe
Güncelleme: 16:38 - 2/05/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Muzaffer Sarısözen, unutulmadı
Muzaffer Sarısözen, unutulmadı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen anma programında, Zafer Gündoğdu yönetiminde TRT Gençlik Korosu sahne aldı.

Gecede, Türk halk müziği sanatçıları Muzaffer Akgün, Yücel Paşmakçı, Belkıs Akkale, Mükerrem Kemertaş, Hüsamettin Subaşı, Ümit Tokcan, Kubilay Dökmetaş, Emel Taşcıoğlu, Gülşen Kutlu, Aysun Gültekin, Hale Gür, İsmail Altunsaray, Bedia Akartürk ve Makbule Kaya, Sarısözen'in derlediği türküleri seslendirdi.

Sanatçının yeğeni Uğur Sarısözen, yaptığı konuşmada, "1937 -1953 yılları arasında Türkiye'yi il il, ilçe ilçe gezerek 10 bin türküyü derleyen, bin 500 türküyü notaya alan Muzaffer Sarısözen'in Ankara'da kurduğu Yurttan Sesler Korosu, bu türküleri söyleyerek insanların damarlarındaki kuruyan kanı harekete geçirmeyi başarmıştır. Seyahat imkanının çok az olduğu o yıllarda insanlar görmedikleri yöreleri bu türküleriyle tanımış ve sevmişlerdir" ifadelerini kullandı.

Muzaffer Sarısözen Belgeseli'nin sunulduğu etkinlikte, Sivas Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de gösteri yaptı.

11 yıl önce