|

Pancaroğlu ile Cafe Tango

00:00 - 2/08/2011 Salı
Güncelleme: 00:16 - 2/08/2011 Salı
Yeni Şafak
Pancaroğlu  ile Cafe Tango
Pancaroğlu ile Cafe Tango

Arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu'nun “Cafe Tango” başlıklı gösterisi Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, 6 Austos'ta Apollon Tapınağı'nda sahnelenecek. Saat 21.30'da başlayacak olan konser ücretsiz olarak izlenebilecek.

Arp Sanatı Derneği'nin Arp ile Her Telden projesi kapsamında, 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın katkılarıyla hazırlanan ve prömiyeri Aralık 2010'da İş Sanat'ta gerçekleştirilmişti.

Gösterinin ana konseptini oluşturan Şirin Pancaroğlu klasik müziğin yanı sıra dünya müziklerine olan tutkusunu bugüne kadar çeşitli işbirlikleriyle sahneye taşıdı. Bu konserde ise eskiden yeniye uzanan zengin bir yelpazede sözlü, enstrümantal ve danslı tangolar ile aile geçmişi; sanatçının 1. Dünya Savaşı yıllarında Develi'den (Kayseri) kalkıp Buenos Aires'e giderek orada birkaç yıl yaşayan büyükbabasının hikayesinde yankılanıyor.

Valslerden milongolara, tangolardan candombe gibi türlerin çok renkliliği içinde canlanan hayali kafe Café Tango'da Şirin Pancaroğlu, farklı kulvarlarda müzik yaptığı müzisyenleri de buluşturuyor. İstanbul'da yaşayan Arjantinli efsane gitarist Ricardo Moyano, bandoneon üstadı Carlos Gustavo Battistessa, flütist Halit Turgay, Evrim Baştaş, Meriç Dönük, 1996'da kurulan "İncesaz" grubunun solisti olarak yer alan ve grubun kurucu üyelerinden olan ses sanatçısı Dilek Türkan, kontrbasta icracı kimliğinin yanı sıra orkestra şefliği, aranjör, besteci gibi çok yönlü müzisyen Arda Agoşyangösterinin büyük bir parçası olarak sahenede yer alıyor. Melin - Selim çifti ise minimal teatral öğeler içeren çok hareketli dinletide danslarıyla izleyici karşısında olacak.




13 yıl önce