|

Piyanist Paul Lewis İstanbul'da

Piyanist Paul Lewis, Berlin Oda Orkestrası eşliğinde İş Sanat'ta sahne alacak.

Aa
00:00 - 11/03/2013 Pazartesi
Güncelleme: 13:15 - 11/03/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Piyanist Paul Lewis İstanbul'da
Piyanist Paul Lewis İstanbul'da

İş Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, müzikalitesini yüksek teknik ustalıkla birleştirerek kaydettiği komple Beethoven Sonatlarla çok az piyanistin ulaşabildiği saygın bir konuma yerleşen İngiliz sanatçı kendi kuşağının önde gelen piyanistlerinden biri olarak gösteriliyor. 

Konser performansları ve Harmonia Mundi'den çıkan Beethoven konçertoları, Diabelli Varyasyonlarıyla tüm dünyada büyük beğeni ve ilgi gören Lewis, Kraliyet Filarmoni Derneği'nin Yılın Enstrümancısı Ödülü, South Bank Show Klasik Müzik Ödülü, Diapason d'or de l'annee, iki Edison Ödülü, Preis der Deutschen Schallplattenkritik, bir Avustralya Limelight Ödülü ve üç Gramophone Ödülü'ne layık görüldü.

Beethoven'in beş konçertosunu tek bir Proms sezonunda çalarak BBC Proms tarihinde bir ilke imza atan sanatçıyla sahneyi paylaşan Berlin Oda Orkestrası İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda kurulan, yaklaşık yetmiş yıldır saygın konumunu koruyan ve geliştiren bir topluluk olma özelliğine sahip bulunuyor.

 Sir Georg Solti 2010 Yarışması ikincisi İngiliz şef Kevin Griffith yönetimindeki topluluk tamamen Mozart'ın yapıtlarından oluşan bir programla 18 Mart akşamı İş Sanat'ta müzikseverlerin karşısında olacak.


11 yıl önce