|

Portakal çiçeğine müzik aranıyor

00:00 - 18/04/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Portakal çiçeğine müzik aranıyor
Portakal çiçeğine müzik aranıyor

Bu yıl 1-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali 10. yılında dünyaca ünlü sanatçıları konuk edecek. 10 yıl içinde aralarında Elina Garanca, Janine Jansen, Denyce Graves, Tania Maria, Sumi Jo, Fabio Biondi, Al Di Meola, Fazıl Say, İdil Biret, Gülsin Onay, Ayla Erduran, Şirin Pancaroğlu gibi dünyaca ünlü yerli ve yabancı sanatçıların da yer aldığı 155 sanatçı ile 46 topluluğa ev sahipliği yapan Festival'in bu yılki açılış konserini Festival Strings Lucerne Oda Orkestrası verecek.

AİDA GOMEZ'İN SON DURAĞI

İspanya'da birçok kez “yılın dansçısı” seçilen Flâmenko dansının en büyük isimlerinden Aida Gomez ve grubunun Çin, Japonya, Avrupa ve Amerika'yı içeren dünya turnesinin son durağı Mersin. Sanatçı 6 Mayıs'ta Mersin Kültür Merkezi'nde sahneye çıkacak. Festival'in 10. yıl sürprizleri arasında Nevit Kodallı anısına bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Mersin, Portakal Çiçeğine Müzik Arıyor” beste yarışması da yer alıyor. 13 bestenin başvurduğu yarışmanın birincisi 25 Nisan Pazartesi günü halk jürisi oylarıyla belirlenecek.

2007 yılında Avrupa'nın saygın festivallerinin yer aldığı Avrupa Festivaller Birliği'ne (EFA) kabul edilen Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Sanat Etkinlikleri Derneği organizasyonu ve Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve Mersin'deki sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile gerçekleştiriliyor.


CAZIN KARTALLARI

10 önemli konserle izleyicinin karşısına çıkacak olan festival 25 Nisan -29 Nisan tarihleri arasında La Compania Latina Mersinena ve Cazın Kartalları Orkestralarının her gün gerçekleştireceği sokak konserleriyle Mersin'i şenlik alanına çevirecek. Festivalin 1 Mayıs Pazar günkü açılış konserini dünyaca ünlü Festival Strings Lucerne Oda Orkestrası verecek. Dünyada en büyüleyici Paganini yorumcularından biri olarak kabul edilen Mario Hossen ise Türkiye'nin en genç ve başarılı orkestra şefleri arasında yer alan Burak Tüzün'ün yönetimindeki Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası ile birlikte sahneye çıkacak. Dünyaca ünlü piyanist Pavel Kaspar da alışılagelmişin dışında ilk kez opera sanatçıları Miroslav Dvorsky (tenor) ve Simona Saturová'ya (soprano) festival kapsamında eşlik edecek.




13 yıl önce