|

Rabih Abou-Khalil CRR'de

Rabih Abou-Khalil 1 Mart Cuma günü saat 20.00'de Cemal Reşit Rey'de.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 28/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 11:29 - 28/02/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Rabih Abou-Khalil CRR'de
Rabih Abou-Khalil CRR'de

Rabih Abou-Khalil 1 Mart Cuma günü saat 20.00'de Cemal Reşit Rey'de sanatseverlerle buluşacak.

Rabih Abou-Khalil

1957 Lübnan doğumlu olan Rabih Abou-Khalil iç savaştan önce 1978 yılında Lübnan'dan Münih'e göç etti. Küçük yaşlarda ud eğitimi gören Abou-Khalil Almanya'ya yerleştikten sonra Münih Müzik Akademisi'nde klasik flüt eğitimi aldı. Bu dönemde geleneksel Arap müziğini caz, rock ve klasik müzik ile harmanlamaya başladı. Rabih Abou-Khalil,Anouar Brahem ile birlikte 'sentezci' bir müzik anlayışının yerleşmesinde etkili olmuş bir sanatçıdır.

Abou-Khalil Avrupa'da giderek daha fazla saygı duyulan 'world jazz' müzisyenlerinden birisi haline gelmeye başlar. Abou-Khalil'in caz anlayışına en çok etki eden ustaların başında Ornette Coleman, Don Cherry, Frank Zappa, Bela Bartok, Mighty Sparrow ve Lord Kitchener gibi isimler gelir.

Müzik eleştirmenlerince, 'Doğu'nun mistik kokularını çağdaş caz müziğine taşıyan, taze ve naif bir müzik dilinin yaratıcısı' olarak nitelendirilen Rabih Abou Khalil,kariyerindeki 20. albümü Hungry People'ın yayınlanması şerefine uzun bir aradan sonra topluluğuyla CRR sahnesine konuk oluyor.

11 yıl önce