|

Recai Kutan belgeselinin galasına yoğun ilgi

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan'ın siyasi hayatıyla ilgili hazırlanan belgeselin galası, Üsküdar'da yapıldı. Türk siyasetinin önemli isimlerinden Recai Kutan'ın siyasette 40. yılı nedeniyle yapılan belgeselin galası sevenlerini araya getirdi.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 29/11/2013 Cuma
Güncelleme: 09:59 - 29/11/2013 Cuma
Yeni Şafak
Recai Kutan belgeselinin galasına yoğun ilgi
Recai Kutan belgeselinin galasına yoğun ilgi

'40 Yılın Hatırında Buluşuyoruz' sloganıyla hazırlanan belgeselde Recai Kutan ve siyasi hayatına şahitlik eden isimler hayatından kesitler anlattı.

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan programa, ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Ekmen, Hilmi Türkmen ve çok sayıda siyasetçi, bürokratın yanı sıra Recai Kutan'ın dostları ile vatandaşlar katıldı.

Programda Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ilk sözü alarak 'ona olan vefa borcumuz bu programla elbette ödenmez. Kutan GAP projesiyle nasıl Anadolu'nun bereketi olduysa, Türk Siyaseti'nin de bereketi olmuştur' dedi. Kara, belgeselin hazırlanmasında emeği geçen Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hilmi Türkmen, gazeteci Ersin Çelik ve ekibe de özellikle teşekkür etti.

Ardından bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise programın kadirşinaslık ve ince bir düşünce olduğunu vurgulayarak "28 Şubat sürecinde, Merve Kavakçı kardeşimizin Meclis'ten dışlandığı dönemde acıları, ümitleri birlikte yaşadık. Ama her zaman bize ümit verdi, geleceği ümitle anlattı bizi davamıza bağladı' dedi.

Arınç sözlerine şöyle devam etti; 'Siyasetin Allah rızası için yapıldığını, cihatın anlamının gerçekte ne olduğunu muhterem hocamızla birlikte bizlere her zaman ifade etti. Biz ondan sadece siyaseti öğrenmedik. Edebin ne kadar güzel olduğunu, ahlak, nezaket denen bir şeyin ne kadar lüzumlu olduğunu öğrendik. Bir insanın ne kadar sabırlı olabileceğini, bir insanın genel başkanına, liderine ne kadar sadık olabileceğine, davada yürürken sendelemeden, düşmeden, dimdik nasıl gidilebileceğini hamd olsun ondan öğrendik."

Kutan'ın Kitabı Yolda

Belgesel sonunda konuşma yapan Recai Kutan emeği geçenlere teşekkür ederek, 'hakkımda söylenenler gibi bir insan olmayı Allah bana nasip etsin' dedi. Kutan 'tarih milletin hafızasıdır, tarihten ders çıkarmak ilimdir. Benim de bu noktada tecrübelerim ziyadesiyle birikti. Yaşadıklarımın büyük bir kısmını yazdım, inşallah yakında yayınlanacak' diyerek kitabının müjdesini verdi.

Gala sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Kutan'a bir plaket takdim ederek, teşekkür etti.


10 yıl önce