|

Reza Hemmatirad ''Seyir'' sergisi

Zeytinburnu Belediyesi Şubat ayında Reza Hemmatirad''ın hat, minyatür ve dijital resimlerinden oluşan sergiye ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen''in yaptığı Proje 2002 yılından bu yana İstanbul''da yaşayan sanatçının farklı sanat disiplinlerindeki çalışmalarını bir araya getiriyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 18/02/2014 Salı
Güncelleme: 16:59 - 18/02/2014 Salı
Yeni Şafak
Reza Hemmatirad ''Seyir'' sergisi
Reza Hemmatirad ''Seyir'' sergisi

İran doğumlu sanatçının hem İran hem de Türk kültüründen beslenerek ortaya koyduğu eserler sanatseverler tarafında her zaman merakla izlendi. Ayrıca Reza Hemmatirad''ın gelenekten beslenen ama her zaman yeniyi arayan cesaretiyle yürüttüğü sanat çalışmaları alanında hep öncü oldu. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi''nde sanatseverlerle buluşacak''seyir'' sergisi onun son dönem sinema, kitap ve mücevher tasarımı dışındaki sanat çalışmalarının özeti niteliğinde.


19 Şubat Çarşamba günü 19.00''da gerçekleşecek sergi açılışının ardından sanatseverleri Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi''nde bir sürpriz daha bekliyor. Sergi açılışının ardından başlayacak Neyzen Ender DOĞAN konseri ile müzik dolu dakikalar geçirecekler.


Sanatseverler, Reza Hemmatirad''ın sinemadan resme, minyatürden kaligrafiye, kitaptan enstalasyona birçok sanat alanında sıra dışı çalışmalara imza attığı ''seyir'' sergisini 19 Şubat – 15 Mart tarihleri arasında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde izleyebilecekler.


10 yıl önce