|

Roman Festivali başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, "Roman Açılımı" projesi kapsamında "3'üncü Roman Festivali" düzenlenecek.

Aa
00:00 - 6/06/2013 Perşembe
Güncelleme: 15:26 - 6/06/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Roman Festivali başlıyor
Roman Festivali başlıyor

Festivale ilişkin basın toplantısı düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, kentte çok sayıda Roman vatandaşın yaşadığını söyledi.

Organizasyonun Roman dernekleriyle uzun çalışmalar sonucunda tamamlandığını belirten Büyükakın, festivalin 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacağını kaydetti.

Kocaeli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar da düzenlenecek festivalin sadece Romanların değil herkesin katılımıyla bayram havasında geçeceğini söyledi.

Etkinliğe bütün vatandaşların davetli olduğunu anlatan Çokyaşar, "Festival, son günlerde gerilen ortamın yumuşaması ve toplumda kardeşlik duygularının yeniden pekişmesi adına büyük katkı sağlayacak" dedi.

Sekapark'ta hafta sonu düzenlenecek festival kapsamında, bazı sanatçıların katılımıyla konserler, "Romanlar Starını Arıyor" yarışması ve "İlle de Okur Olsun" kitap okuma etkinliği gerçekleştirilecek.

11 yıl önce