|

Salvatore Adamo İstanbul'a geliyor

Salvatore Adamo, yarım asırı geçen müzik hayatının en güzel şarkılarını İstanbul'da seslendirecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), sezonun kapanış konserinde İtalyan sanatçı Salvatore Adamo''yu 31 Mayıs akşamı konuk edecek.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 28/05/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:24 - 28/05/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Salvatore Adamo İstanbul'a geliyor
Salvatore Adamo İstanbul'a geliyor

Dünyaca ünlü sanatçı Adamo, sayısız dillere çevrilen en güzel şarkılarının da yer aldığı bir repertuvar ile CRR''de müzikseverlerin karşısında olacak. Duygu yüklü şarkılarına getirdiği farklı yorumla Salvatore Adamo, geçmişte bir yolculuğa çıkaracak.


Salvatore Adamo kimdir?

Müziğindeki ruhu dinleyicilerine çok iyi yansıtan Salvatore Adamo, ilk çıkışını 1960''da "Si j'osais" adlı şarkısı ile yaptı. Fransızca şarkılarıyla Avrupa'nın ticari anlamda en başarılı sanatçılarından biri olan Adamo, asıl başarısını 1963 yılında yayınladığı 'Sans Toi Ma Mie' isimli şarkısı ile yakaladı. Bir dönem müzik listelerinin tepesine adını yazdıran sanatçının albüm satışları dünya çapında 100 milyonu geçti. Sanat hayatı boyunca şarkıları sayısız dillere çevrilen Adamo''nun sadece "Tombe la Neige" şarkısı dünyanın çeşitli ülkelerinde sayısı beş yüzü geçen şarkıcı tarafından yeniden kaydedildi. Türkiye''de de bu şarkısının uyarlanan hali olan "Her yer de kar var" ile tanınan ve çok sevilen Adamo''nun birçok şarkısı Fecri Ebcioğlu tarafından Türkçe''ye uyarlandı. Adamo''nun Türkçe''ye çevrilen şarkıları ile yaptığı plak, satış rekorları kırdı. 2010 yılında çıkardığı ''De toi a moi'' albümü ile Fransa''da altın plak ödülünü alan Adamo''nun son albümü "La Grande Roue" ise 2012 yılında piyasaya sürüldü.

Dünya çapında değerli bir müzisyen olan Adamo aynı zamanda UNICEF elçisi olarak da birçok yardım organizasyonunda gönüllü olarak yer aldı.

Konser CRR''de saat 20.00''de başlayacak.

10 yıl önce