|

Saraybosna Orkestrası Suriye için çalacak

Saraybosna Filarmoni Orkestrası, gelirleri Suriyeli sığınmacılara bağışlanmak üzere İstanbul'da pazartesi günü bir konser verecek.

Aa
00:00 - 22/03/2013 Cuma
Güncelleme: 14:19 - 22/03/2013 Cuma
Yeni Şafak
Saraybosna Orkestrası Suriye için çalacak
Saraybosna Orkestrası Suriye için çalacak

Saraybosna Filarmoni Orkestrası'nın konseri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesinde ve Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nün desteğiyle İstanbul'da düzenlenecek. 

Organizasyonu değerlendiren Şef Emir Nuhanovic, Bosna Savaşı'nda yaşanan dehşeti dünyaya duyuran Saraybosna Filarmoni Orkestrası'nın, uluslararası toplumun Suriye'deki katliama sessiz kaldığı bir dönemde, "Suriyelileri en iyi biz anlarız" sloganıyla yola çıktığını belirtti. Nuhanoviç, "Katledilen Boşnakların sesini duyurabilmek için düzenlediğimiz konserin aynısını, 1994'te beraber çaldığımız arkadaşlarımızla İstanbul'da gerçekleştirmek istiyoruz" dedi. 

Savaş sırasında kendilerine destek veren en güçlü ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Nuhanoviç, Türkiye'nin şimdi de "Suriyelilere destek veren en güçlü ülke olduğunu", bu nedenle konserin İstanbul'da düzenleneceğini dile getirdi.

Bosna, Kosova, Suriye ve Türkiye'den usta müzisyenlerin katılımıyla 25 Mart 2013'te saat 20.00'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşecek konsere giriş ücretsiz olacak. Konserin tüm sponsorluk gelirleri Suriyeli sığınmacılara bağışlanacak. 

11 yıl önce