|

Saraybosna'da "Ramazan Kitap Fuarı" açıldı

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da bu yıl ikincisi düzenlenen Ramazan Kitap Fuarı, ülkenin farklı şehirlerinden çok sayıda yayınevinin katılımıyla başladı.

Aa
00:00 - 26/07/2013 Cuma
Güncelleme: 10:21 - 26/07/2013 Cuma
Yeni Şafak
Saraybosna'da "Ramazan Kitap Fuarı" açıldı
Saraybosna'da "Ramazan Kitap Fuarı" açıldı

Şehir merkezindeki Saraybosna Çocukları Meydanı'nda açılan fuarın bu yılki amacı, ülkenin kuzeyindeki Bosanska Dubitsa'daki Gençlik Kütüphanesi'ne yardımda bulunarak kütüphanedeki kitap arşivini genişletmek. Fuar kapsamında, stantların bulunduğu alana konulan kutuya, vatandaşlar kitap bağışında bulunabilecek.

Ramazan Kitap Fuarı organizatörlerinden Connectum Yayınevi Müdürü Ayet Arifi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılki fuar kapsamında yayınevlerinin yanı sıra Türkiyeli kaligraf Süleyman Berk ve ressam Zekeriyah Naliç'in de ziyaretçilerle buluşacağını söyledi.

Arifi, yardımseverlerin yanı sıra, fuara katılan yayınevlerinin de Bosanska Dubitsa'daki Gençlik Kütüphanesine yüzer avro değerinde kitap yardımında bulunacağını ifade etti.

Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim görevlisi olan kaligraf Berk de Ramazan Kitap Fuarı'na katılmak üzere ilk kez Bosna Hersek'e geldiğini belirtti.

Fuarın açılışının ardında, bu yıl da katılımcılara Bosna Hersek'in ramazan pidesi olarak bilinen ''somun'' dağıtıldı.

Bosna Hersekli yazarların yanı sıra, başta İslam dünyası olmak üzere yabancı yayınların da yer aldığı fuar boyunca, ramazan ve bayramla ilgi etkinlikler düzenlenecek, birçok ünlü yazar, müzisyen ve sanatçı fuara misafir olarak katılacak.

Ramazan Kitap Fuarı, 5 Ağustos'a kadar sürecek.

11 yıl önce