|

Sarnıç Sarkaç ya da Populusa Vesileler

Sanatseverleri Yerebatan Sarnıcını daha önce hiç görmediği bir yüzüyle tanıştıran Erhun Şerbetçi, çok özel karelerin yer aldığı sarnıç sergi serisinin üçüncüsü Sarnıç Sarkaç ya da Populusa Vesileler ile 19 Kasım-10 Aralık arasında Feyziye Mektepleri Vakfına ait Galeri Işık Teşvikiyede.

Aa
00:00 - 19/11/2013 Salı
Güncelleme: 13:22 - 19/11/2013 Salı
Yeni Şafak
Sarnıç Sarkaç ya da Populusa Vesileler
Sarnıç Sarkaç ya da Populusa Vesileler

Sarnıç Yükü, Sarnıçtaki Hayalet ve son olarak da bu kavramsal işler serisinin üçüncü ve son sergisi Sarnıç Sarkaç ya da Populusa Vesileler ile karşımıza çıkan Erhun Şerbetci, Yerebatan Sarnıcından yine büyüleyici fotoğraflar sunuyor. 1500 yıldır orada yaşayan sütunları fotoğraflayan ve onları çağdaş sanatın dili ile adeta öyküleştiren Şerbetcinin Sarnıç Sarkaç sergisinde bu kez sütunlar sallanıyor, zamanı vuruyor ve Yerebatan Sarnıcının gizli kalmış tüm tılsımlı imgeleri gözler önüne seriliyor.

Sergi, aslında izleyicinin duygu ya da ön yargılarına seslenmek üzere tasarlanmış. Fotoğrafı temsil ettiği şeyden; onun kanıtlarını çoğaltarak başka bir temsile doğru uzaklaştırıyor. Böylelikle yeni efsaneler, kutsal kaseler, sarnıç hayaletleri ve populus için milyar dolarlık satış şifreleri ortaya çıkarıyor. Dr. Erhun Şerbetcinin bu çok özel sergisini 19 Kasım -10 Aralık 2013 tarihleri arasında Feyziye Mekteplerine ait Galeri Işık Teşvikiyede görebilirsiniz.

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları Nişantaşı Kampüsünün giriş katında 300 metrekarelik bir alanda yer alan ve kısa geçmişine rağmen birçok önemli sanatçının eserlerine ev sahipliği yapan Galeri Işık Teşvikiye, günümüzde İstanbulun en gözde galeri arasında sayılıyor.İstanbulun en önemli ve aktif noktalarından biri olan Nişantaşında bulunan Galeri Işık Teşvikiye, sanat faaliyetlerinin yanı sıra eğitim ve öğretim çerçevesinde her türlü bilimsel, sosyal ve teknolojik etkinliklere ev sahipliği yapmayı asli görevi olarak görüyor. Bunun yanı sıra galeri, etkileşim ve tanıtımı da kapsayan değerli projelerle İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor.

10 yıl önce