|

Savaş para da kazandırır

00:00 - 13/10/2010 Çarşamba
Güncelleme: 23:46 - 12/10/2010 Salı
Yeni Şafak
Savaş para da kazandırır
Savaş para da kazandırır

İKSV tarafından düzenlenen Filmekimin'de bugün Kenh Loach'un “Tehlikeli Yol/ Route Iris” isimli filminin galası yapılacak. Film Atlas sinemasında 19.00 ve 21.30 seanslarında izeyici ile buluşacak. İngiltere-Fransa-İtalya-Belçika-İspanya ortak yapımı olan filmde başlıca rolleri John Bishop, Mark Womack, Najwa Nimri ve Stephen Lord paylaşıyor.

ÖFKELİ VE TAVİZSİZ

Geçen yıl ortayaş krizi geçiren bir futbolcuyu konu alan “Hayata Çalım At/ Looking For Eric” ile izleyiciyi gülümseten yönetmen, bu kez savaşın acımasızlığını ve olumsuz etkilerini merkezine alıyor. Öfkeli, dokunaklı, ince işçilikli ve tavizsiz bir savaş karşıtı film olan “Tehlikeli Yol” iki arkadaşın Irak'ta yaşadıklarını konu alıyor. Bölgedeki kirli siyasetin ve savaşın, büyük şirketlere nasıl para kazandırğı da cesurca işleniyor filmde.

2010 Cannes Film Festivali'ne katılan ve En İyi Film ödülü için yarışan, 2010 Toronto Film Festivali'nde gösterilen filmin konusu kısaca şöyle: Fergus ve Frankie Irak'ta özel bir güvenlik firmasında çalışmaya başlar. Frankie, savaşta en tehlikeli bölge, Bağdat Havaalanı'nı ABD ve İngiliz ana üslerinin bulunduğu Yeşil Bölge'ye bağlayan "Route Irish" adı verilen yolda öldürülü. Fergus bu ölümün ardındaki karanlık eli bulmakta kararlıdır.



14 yıl önce