|

Sergey Rahmaninov ödülleri sahiplerini buldu

Türk Rus Kültür Vakfı tarafından piyanist ve besteci Sergey Rahmaninov anısına düzenlenen ''2. Sergey Rahmaninov Piyano Yarışması''nda dereceye girenlere ödülleri verildi. 

Aa
00:00 - 1/04/2013 Pazartesi
Güncelleme: 00:18 - 2/04/2013 Salı
Yeni Şafak
Sergey Rahmaninov ödülleri sahiplerini buldu
Sergey Rahmaninov ödülleri sahiplerini buldu

Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosluğu'nda düzenlenen ödül töreni, oyuncu Hazım Körmükçü'nün kısa piyano dinletisiyle başladı. 

Dinletinin ardından konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'nun kültür ve sanatın merkezi olduğunu ifade etti. 

Uzun zamandır Beyoğlu'nu tarihi misyonuna kavuşturabilmek için yoğun çaba harcadıklarını belirten Demircan, ''Ancak ilçede bir eksik vardı. Fransız Kültür Merkezi, Cervantes, İtalyan Kültür Merkezi buradaydı ama Türk Rus Kültür Merkezi yoktu. Beyoğlu'nda İmam Adnan Sokak'ta koordine edilen Türk Rus Kültür Merkezi'nin açılışının arifesindeyiz. Açıkçası bununla ilgili çok heyecanlıyım'' dedi. 

Açılış konuşmasının ardından, Mikhail Voskresensky'nin başkanlığını yaptığı, İdil Biret, Yuri Didenko, Verda Erman, Hüseyin Sermet, Yuri Slesarev, Prof. Dr. Seher Tanrıyar ve Prof. Dr. Hülya Tarcan'dan oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu dereceye girenler açıklandı. 

Yarışmada birinci seçmeyen jüri, Kadir Cem Arıkan'ı ikinci, Ceren Su Şahin'i üçüncü seçti. 

Tören, ödüllerini alan Arıkan ve Şahin'in piyano resitaliyle son buldu. 


11 yıl önce