|

'Sersefil' oyunu uyuşturucuya meydan okuyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından desteklenen ''Sersefil'' adlı tiyatro oyunu yapılan özel bir gösterimin ardından Türkiye turnesine çıkıyor. Uyuşturucu ile mücadeleyi bir sosyal sorumluluk olarak gördüklerini belirten Pharmactive Genel Müdürü Köksal Ülgen, bu oyuna destek olarak hem sanata katkı sağlamayı, hem de sanat yolu ile gençleri ve ailelerini uyuşturucu konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 30/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:55 - 30/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
'Sersefil' oyunu uyuşturucuya meydan okuyor
'Sersefil' oyunu uyuşturucuya meydan okuyor

Pharmactive, ''Ne mutlu bir derde deva olan'' mottosunu sahneye taşıdı. Pharmactive, uyuşturucu ile mücadeleyi tiyatroda desteklemek adına duyarlı bir sosyal sorumluluk projesine imzasını attı.

Pharmactive ile Türk ilaç sektörüne kalitesi ve vizyonu ile değer katıklarını belirten Pharmactive Genel Müdürü Köksal Ülgen; ''5 yıl içinde en büyük 5 jenerik ilaç firmasından biri olma hedefiyle çıktığımız yolda, ilaç üreterek ''dertlere derman olmanın'' yanı sıra kimi konularda kamu oyunu bilinçlendirerek, ''toplumsal dertlerimizi de derman olmak'' ve ''sanata destek'' vermek arzusundayız'' diyerek sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerinin altını çizdi.

18 şehirde oynanacak

Pharmactive''in katkılarıyla toplam 18 şehirde oynanacak Koryan Abay''ın yazıp, Bora Severcan''ın yönettiği ''Sersefil'' adlı oyunda; Ömer Vatanartıran, Öznur Serçeler, Halim Ercan, Açelya Topaloğlu, Melda Gür, Alkış Peker, Sefa Zengin ve Volkan Severcan sahne alıyor.

Türkiye Turnesi kapsamında oyun Adana, Mersin, Denizli, Aydın, İzmir, Ankara, Konya, Van, Siirt, Trabzon, Ordu ve Samsun illerinde, doktor ve eczacılara ücretsiz sergilenecek.

Ücretsiz...

''Sersefil'' adlı tiyatro oyunu, 3 Mayıs günü Afife Jale Kültür Merkezi Ortaköy'' de doktor ve eczacılara ücretsiz olarak gösterime sunulacak.

Çok ağlatacak

Korhan Abay'ın yazdığı, Bora Severcan'ın yönettiği 'Sersefil (Korkuyorum Sevgilim)' isimli müzikal, uyuşturucu bağımlılığı gölgesinde yaşanan tutkulu bir aşk hikayesini anlatıyor. Eroin bağımlısı 'Martin' ile ailesinden kaçan 'Lilian'ın aşkını anlatıyor. Oyunun yönetmeni Bora Severcan, "İzleyiciye tavsiyemiz, oyuna gelirken mendillerini de yanlarında getirmeleri" dedi.

Özellikle anne ve babaların büyük dersler çıkaracağı ''Sersefil'' Korkuyorum Sevgilim adlı oyun toplumun ve gündemimizin en büyük yarasını irdeliyor ve şifrelerini ortaya çıkarıyor.

Oyunun Konusu

Lilian 15 yaşındaydı. Babası, onu ve annesini bırakıp gitmişti. Annesi artık başka bir adamla evliydi. Tek istediği sığınacak bir limandı. Martin, annesini küçük yaşta kaybetmiş çok özel bir çocuktu. Fakat babasının otoriter tavrı o nu bir uçuruma sürükledi. Martin kaçışı uyuşturucuda buldu. Aslında tek istedikleri önemsenmekti. Dinlenilmek ve duyulmak istiyorlardı. Kavgaları hayatlaydı. Hayatı değiştiremedikleri için kendilerini değiştirmek zorunda kaldılar.

10 yıl önce