|

Son kez 'Satılmış Nişanlı'

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Çek operasının başyapıtı olan ''Satılmış Nişanlı'' operasını son kez seyirciyle buluşturacak.

Aa
00:00 - 7/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 09:03 - 7/02/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Son kez 'Satılmış Nişanlı'
Son kez 'Satılmış Nişanlı'

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, yaptığı yazılı açıklamada, ''Satılmış Nişanlı''nın kendileri için bir prestij eser olduğunu belirtti.

Çek müzik kültürünün kurucu isimlerinden Bedrick Smetana'nın eserinin sahnelendiği günden bu yana yoğun bir ilgi gördüğünü ifade eden Şanal, şunları kaydetti:

''Seyircimizden aldığımız destekle başyapıtları Mersin'e taşımaya, repertuvarımızı başka eserlerle zenginleştirmeye devam edeceğiz. Kaçıranlar için 'Satılmış Nişanlı' son defa sahnelenecek. Son temsil olması sebebiyle yoğun geçeceğini umduğumuz eser için değerli sanatseverlere yerlerini şimdiden ayırtmalarını tavsiye ederim.''

MDOB'un sanatçılarının rol alacağı ve Kenan Korbek'in sahneye koyduğu eser, cumartesi günü saat 15.00'de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahnelenecek.

Dekor tasarımı Gürcan Kubilay'a, kostüm tasarımı Gülay Korkut'a, ışık tasarımı Tarı Deniz'e, koreografisi Neslihan Öztürk'e ve koreografi uygulaması Serbülent Biçer'e ait eserin orkestra şefliğini Aytug Ülgen üstleniyor.

11 yıl önce