|

Staatskapelle Berlin konseri

İstanbul Kültür Sanat Vakfı şef Daniel Barenboim ile 450 yıllık geçmişe sahip dünyanın en eski ve saygın orkestralarından biri kabul edilen Staatskapelle Berlin'i İstanbul'da konuk edecek.

Aa
00:00 - 11/02/2014 Salı
Güncelleme: 15:40 - 11/02/2014 Salı
Yeni Şafak
Staatskapelle Berlin konseri
Staatskapelle Berlin konseri

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Barenboim yönetimindeki Staatskapelle Berlin konseri, 15 Mayıs'ta Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşecek.

Orkestra, ilk kez 1876 yılında bestecisinin yönetiminde çaldığı Wagner'in Tristan ve Isolde isimli eserinin iki bölümüne, İstanbul'daki konserinde yer verecek. Wagner'in Tannhauser kaydıyla Grammy Ödülü kazanan Barenboim yönetimindeki orkestra, Wagner'in Nürnbergli Usta Şarkıcılar Uvertürü'nü ve Elgar'ın 2. Senfonisi de yorumlayacak.

Staatskapelle Berlin

1570 yılında bir saray orkestrası olarak kurulan Staatskapelle Berlin, kuruluşundan bu yana birçok önemli ödül kazandı. Gaspare Spontini, Felix Mendelssohn Bartholdy, Giacomo Meyerbeer, Felix von Weingartner, Richard Strauss, Erich Kleiber, Wilhelm Furtwangler ve Herbert von Karajan gibi zamanının önemli şefleriyle çalışan orkestranın genel müzik direktörlüğünü, 1992 yılından beri Daniel Barenboim yürütüyor. Barenboim, 2000 yılında Staatskapelle Berlin'in Yaşam Boyu Daimi Şefi olarak seçilmişti.

10 yıl önce