|

'Su ve kent' üzerine sanatsal bir deneme

"Su" ve "Kent" üzerine zamana bağlı, sanatsal bir araştırmanın üzerine yapılandırılan "Su İş" sergisi, 8 Mart-14 Nisan'da Siemens Sanat'ta görülebilecek.

Aa
00:00 - 18/02/2013 Pazartesi
Güncelleme: 15:45 - 18/02/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
'Su ve kent' üzerine sanatsal bir deneme
'Su ve kent' üzerine sanatsal bir deneme

Siemens Sanat'ın yazılı açıklamasına göre sergi, su yolları, suyun birleştirici ve ayrıştırıcı tarafı, küresel ekonomiye olan katkısı, kent tarihinde suyun kullanımına ilişkin deneyimler üzerinden İstanbul ve Boğaziçi'ni ele alıyor. 

"Bridges Across the Bosphorus/Boğazın Üzerindeki Köprüler" projesinin İstanbul'daki araştırmalarının sonucu olan sergide, sanatçılar farklı sanat üretim formlarını kullanarak "su" kavramını irdeliyor. 

Proje, ortak araştırmaya dayalı atölye çalışmaları, kentteki farklı kültür aktörlerinin verdiği seminerler ve sanatsal etkinliklerle geliştirilmiş ve Lahey Kraliyet Sanat Akademisi–Interfaculty ArtScience, Lahey Kraliyet Konservatuarı-T.I.M.E, Avrupa Kültür Derneği, Kent ve Sanat Projesi, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü ve Siemens Sanat işbirliğiyle hayata geçirildi.

Mürteza Fidan, Vincent W. J. van Gerven Oei, T. Melih Görgün ve Gosse de Kort küratörlüğünde gerçekleştirilen sergide, aralarında daha önce Siemens Sanat'ın Sınırlar ve Yörüngeler sergilerine seçilmiş olan sanatçılardan Kerem Ozan Bayraktar, Merve Denizci, Hacer Kıroğlu, Can Kurucu, Ilgın Özer, Naci Güneş Güven'in yer aldığı, Ragıp Basmazölmez, Manuel Beltran, Aron Birtalan, Tuğba Çeliktir, Serpil Çetinkaya, Alican Durbaş, Serap Gümüşoğlu, Daniel Slabovsky, Maurice Abath, Claudia Hansen, Pim van der Heiden, Roel Heremans, Frederic Janssen, Volkan Kızıltunç, Stere Konijn, Davut Köse, Melis Bagatir, Lucas Kramer, Özlem Gök, Müge Akçakoca, Gisella Ripoll, Ronald Schelfhout, Recep Serbest, Özer Toraman, Özge Güven, Egemen Tuncer ve Nika Volkova'nın bulunduğu, farklı ülkelerden birçok sanatçı yer alıyor.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Öğrenci Trienali uluslararası etkinlik programında da yer alan ''Su İş'' sergisi, 8 Mart-14 Nisan tarihleri arasında Siemens Sanat'ta ziyaret edilebilecek.


11 yıl önce