|

Sultan 2. Abdülhamid''i anlatan kitap, Mısır''da

Kayserili Araştırmacı Yazar Süleyman Kocabaş''ın ''Sultan 2. Abdülhamid Şahsiyeti ve Politikası'' adlı kitabı Mısır''daki bir üniversite öğretim üyesi tarafından Arapçaya çevrildi.

Cihan
00:00 - 29/04/2013 lundi
Güncelleme: 10:00 - 29/04/2013 lundi
Yeni Şafak
Sultan 2. Abdülhamid''i anlatan kitap, Mısır''da
Sultan 2. Abdülhamid''i anlatan kitap, Mısır''da

Kitap Mısır''da satışa sunuldu. Aynı yazarın 11 kitabı daha Arapça'ya çevrilecek.

Araştırmacı Yazar Süleyman Kocabaş''ın uzun yıllar çalışması sonucu çıkardığı ''Sultan 2. Abdülhamid Şahsiyeti ve Politikası'' adlı kitabı Mısır''da da değer buldu. Kitap, Mısır''ın El-Ezher Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. İbrahim Abdullah Ashap tarafından Arapçaya çevrildi. Mısır Tarih Kurumu tarafından da yayınlanan kitap ilk etapta bin 158 adet basıldı ve satışa sunuldu.

Kitabın içeriği hakkında bilgi veren Süleyman Kocabaş, Mısırlı profesörün Türkiye''de inceleme yaptığını ve Abdülhamid ile ilgili en kapsamlı ve detaylı bilginin bu kitapta olduğu bilgisini paylaştığını belirtti. Kocabaş, öğretim üyesinin izin alarak kitabı Arapçaya çevirdiğini anımsatarak, ''Sultan Abdülhamid hem bizim hem de Arapların tarihi adına çok önemlidir. Ki öğretim üyesi bunu önemsedikleri, Abdülhamid ve onun politikaları ile ilgili kesin, net bilgilerin bu kitapta olmasından dolayı tercih ettiğini bana söyledi.'' dedi.

''Abdülhamid olmasaydı bugün Türkiye Cumhuriyeti olmazdı'' diyen Süleyman Kocabaş, ''Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında etkili olan isimler, Abdülhamid''in açtığı okullarda eğitim aldı ve yetiştiler. Bu eğitim, Kurtuluş Savaşı mücadelesini veren isimlere sağladığı katkıyı gördük. Eğer Abdülhamid olmasaydı, Osmanlı Devleti çok erken yıkılacaktı. Bu sefer belki Türkiye Cumhuriyetini kuramayacaktık. Farklı olacaktı. Kaldı ki Sultan 2. Abdülhamid ve Otto Von Bismark gibi isimler eğer yaşasaydı birinci Dünya Savaşı bile olmayacaktı. Bütün bu konuların detayı kitabımda yer almaktadır.'' diye konuştu.

il y a 11 ans