|

Taş Heykel Sempozyumu başlıyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu 14 Ağustos-6 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Aa
00:00 - 13/08/2013 Salı
Güncelleme: 09:37 - 13/08/2013 Salı
Yeni Şafak
Taş Heykel Sempozyumu başlıyor
Taş Heykel Sempozyumu başlıyor

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl ikincisi yapılacak sempozyuma Yunanistan, Romanya, İspanya, İtalya, Arnavutluk, Avustralya, Kore, Tayvan, Fransa ve Türkiye'den bugüne kadar eserlereyla birçok ödül almış heykeltıraşlar katılacak. 10 ülkeden 12 sanatçının, 24 gün sürecek sempozyum sırasında yapacakları eserler Karşıyaka'nın farklı noktalarında yerini alacak.

Mavişehir Şehitler Parkı'nın yanındaki alanda gerçekleştirilecek sempozyum süresince sanatseverler, bir heykelin sanatçıların ellerinde nasıl hayat bulduğunu yakından izleyebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Cevat Durak, Karşıyaka'yı sanatın her dalıyla buluşturmayı amaçladıklarını belirterek, ilk sempozyumda yapılan heykellerin, bugün kentin meydanlarını süslediğine işaret etti.

Durak, "İkinci sempozyumda yapılacak heykeller de yine kentimizin farklı meydanlarında kendisine yer bulacak. Bir kent sanatla güzelleşir. Bunun en güzel örneği de Karşıyaka'dır" ifadelerini kullandı.

Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Canan Sönmezdağ Zöngür başkanlığında hazırlanan programda Karşıyaka'ya gelecek heykeltıraşlara İzmir ve çevresindeki doğal güzellikler de gezdirilecek.

Katılımcı heykeltıraşlar ise şöyle;

"Antonis Myradias (Yunanistan), Canan Sönmezdağ Zöngür (Türkiye), Chifu Panaite (Romanya), Gemma Dominguez Guerra (İspanya), Ebru Akinci (Türkiye), Francesco Panceri (Italya), Genti Tavanxhiu (Arnavutluk), Renate Verbrugge (Avustralya), So Dong Choe (Kore), Varol Topaç (Türkiye), Wu Ming Sheng (Tayvan), Dimitri Ion Serban (Fransa)"

Muhabir: Nevbahar Kabaklı

11 yıl önce