|

Teresa Carreno Gençlik Orkestrası konseri

Venezuela Teresa Carreno Gençlik Orkestrası, 42. İstanbul Müzik Festivali kapsamında sahne aldı. İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, festival, müzik direktörü Christian Vasquez yönetimindeki 240 kişilik Venezuela Teresa Carreno Gençlik Orkestrası'nı İstanbul'da ağırladı.

Aa
00:00 - 11/06/2014 Çarşamba
Güncelleme: 09:59 - 11/06/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Teresa Carreno Gençlik Orkestrası konseri
Teresa Carreno Gençlik Orkestrası konseri

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'ndeki konserde, Hector Berlioz'un "Roma Karnavalı", Igor Stravinsky'nin "Ateş Kuşu Süiti" ve Nikolai Rimsky-Korsakov'un "Şehrazad" adlı eserleri seslendirildi.

El Sistema

Venezuela'da başarılı bir ekonomist ve aynı zamanda iyi bir müzik eğitimi görmüş piyanist ve besteci Jose Antonio Abreu'nun başlattığı ve kendisinin deyimiyle "yoksulluk ve suçla mücadele eden sosyal bir sistem" olan El Sistema, şu an dünyada klasik müzik adına gerçekleştirilen en önemli proje olarak kabul ediliyor.

Yoksullukla boğuşan 12 çocukla yola çıktığı 1975'ten bu yana, farklı politik görüşlerden 10 farklı yönetimin desteğini alarak bugünkü hayranlık uyandıran konumuna gelen El Sistema'da bugün ülkenin dört bir yanına yayılmış 286 akademik merkezde 400 binin üzerinde çocuk çalgı eğitimi alıyor.

Üç yıl önce, kendisi de El Sistema'dan yetişmiş şef Gustavo Dudamel yönetimindeki Venezuela Simon Bolivar Senfoni Orkestrası'nı ağırlayan İstanbul Müzik Festivali, bu yıl da oluşumun öne çıkan orkestralarından Venezuela Teresa Carreno Gençlik Orkestrası'nı konuk etmiş oldu.

10 yıl önce