|

Türk Dünyası Ressamları Eskişehir'i resmedecek

Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri kapsamında, "16. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması"na ev sahipliği yapıyor.

Aa
00:00 - 2/07/2013 Salı
Güncelleme: 09:52 - 2/07/2013 Salı
Yeni Şafak
Türk Dünyası Ressamları Eskişehir'i resmedecek
Türk Dünyası Ressamları Eskişehir'i resmedecek

Eskişehir Valiliği ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) işbirliği ile Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında bugün başlayan "Ressamlar Buluşması"na, 18 ülkeden 19 sanatçı katılıyor.

Eskişehir Vali Yardımcısı ve Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Azmi Çelik, etkinliğin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ressamların Türk dünyasının değerlerini ve kültürel öğelerini resmetmek üzere geldiklerini belirterek, teşekkür etti.

Sanatçılar için öncelikle kentte teknik bir gezi gerçekleştireceklerini ifade eden Çelik, 14 Temmuz'a kadar sanatçıların eserlerini tamamlayacaklarını söyledi.

TÜRKSOY Temsilcisi Sancar Mülazımoğlu da programı, TÜRKSOY'un 20'inci yılına ithaf ettiklerini bildirerek, "18 ülkeden katılan birbirinden değerli 19 ressam, 15 gün boyunca Eskişehir'in tarihi zenginliğini, doğasını kendi düşünceleriyle tuvallerine yansıtacak. Bu sayede Türk Dünyası Kültür Başkenti'mize güzel bir miras bırakmış olacaklar" diye konuştu.

Mülazımoğlu, yapılacak eserlerin 14-17 Temmuz tarihlerinde Kurşunlu Külliyesi'nde sergileneceğini kaydetti.

Ressamlar...

Etkinliğe Mahsatı İbrahimova (Azerbaycan), Kairbay Zakirov (Kazakistan), Khalida Shimova (Kırgızistan), Adylbek Baiterekov (Kırgızistan), Ortikbay Kazakov (Özbekistan), Rıdvan Coşkun (Türkiye), Allamyrat Muhammedow (Türkmenistan), Rafael Kadirov (Başkurdistan ), Aleksandr Kotojekov (Rusya), Dimitri Savatin (Moldova) , Bahar Çıralı (KKTC), Andrei Chikachev (Rusya), Rabis Salyakhov (Tataristan), Alexander Dupchur (Rusya), Gennady Dubrovin (Rusya), Shamil Guliev (Karaçay-Balkar), Zubeir Kadrizade (Ukrayna), Meliha Tepariç (Bosna-Hersek), Hakan Karabatak (Makedonya) katılıyor.

Toplantıda sanatçılar da söz alarak, Eskişehir'de olmaktan ve böyle bir etkinlikte yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

14 Temmuz'a kadar sürecek etkinlikte, her sanatçı en az 4 resim yapacak ve bu resimlerden 3'ü TÜRKSOY'a 1' tanesi de Eskişehir'e hediye edilecek.

11 yıl önce