|

"Yaşayan Yunus Emre" sempozyumu

Kültür Bakanlığı, Azerbaycan Milli İlimler Akademisi, TİKA ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Bakü'de, Uluslararası Yaşayan Yunus Emre Sempozyumu düzenledi.

Aa
00:00 - 9/12/2013 Pazartesi
Güncelleme: 13:49 - 9/12/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
"Yaşayan Yunus Emre" sempozyumu
"Yaşayan Yunus Emre" sempozyumu

AMEA'daki sempozyuma 7 farklı ülkeden 16 akademisyen 70 bildiri sundu. Sempozyumun açılışına Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Edebiyat Enstitüsü Başkanı İsa Habipbeyli açılış konuşmasında, Yunus Emre'nin eserlerindeki mesajlarının halen geçerli olduğunu belirtti. Habipbeyli, halk ozanı Yunus Emre'nin Türk dünyasının ortak değeri olduğunu söyledi.

Büyükelçi Coşkun da Yunus Emre'nin işaret ettiği yolu anlamaya, hatırlamaya, yaymaya 21. yüzyılda daha da çok ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Bakü Temsilcisi Seriye Gündoğdu'da da Yunus Emre'nin şiirlerinden her devrin okuyucusunun, dinleyicisinin etkilendiğini vurguladı.

Gazetecilere açıklama yapan Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyid Ahmet Arslan, yedi asır önce yaşayan, Yunus Emre'nin Türk dilini yeniden inşa edenlerden olduğunu belirtti.

Yunus Emre'nin hiç ölmeyeceğine işaret eden Arslan, sempozyuma katılan akademisyenlerin hazırladığı bildirileri, kitap haline getirdiklerini kaydetti.

10 yıl önce