|

Yazar Iain Banks hayata veda etti

İskoç yazar Iain Banks, 59 yaşında hayatını kaybetti. Banks'in hayranları tarafından kurulan "http://friends.banksophilia.com" sitesinde yazarın sabah erken saatlerde evinde öldüğü açıklandı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 12/06/2013 mercredi
Güncelleme: 10:40 - 12/06/2013 mercredi
Yeni Şafak
Yazar Iain Banks hayata veda etti
Yazar Iain Banks hayata veda etti

Banks, nisan ayında doktorların kendisine ileri aşama safra kesesi kanseri teşhisi koyduğunu ve fazla zamanının kalmadığını açıklamış ve uzun süredir birlikte olduğu Adele Hartley'den "dul eşi olma onurunu kendisine bahşetmesi" ricasında bulunmuştu.


Little Brown Book Yayınevi, Banks'i "edebiyat dünyasının yeri doldurulamaz bir parçası ve İngiltere'nin en çok sevilen romancılarından biri" olarak niteledi.

Banks, yayınevinden "The Quarry" adlı son romanının yayın tarihinin öne alınması talebinde bulunmuş ve ölmeden önce kitabını raflarda görmek istediğini söylemişti.


Kanserin neden olduğu fiziksel ve duygusal acıların 40'lı yaşlarda son günlerini yaşayan bir adamın ağzından anlatıldığı kitap, 20 Haziran'da satışa sunulacak.

Banks, kitabı yazmaya başladığında henüz kanser olduğunu bilmiyordu.


Eserleri birçok dile çevrilen Banks'in Türkçe yayımlanmış eserleri arasında "Eşekarısı Fabrikası"nın yanı sıra "Kanal Düşleri", "Rock Laneti" ve "Camda Yürümek" bulunuyor.

il y a 11 ans