|

Yılın ilk Oscar ödülleri açıklandı

Objektif üreticisi Cooke Optics Şirketi, yılın ilk Oscar ödülünün sahibi oldu. 

Aa
00:00 - 4/01/2013 Cuma
Güncelleme: 09:29 - 4/01/2013 Cuma
Yeni Şafak
Yılın ilk Oscar ödülleri açıklandı
Yılın ilk Oscar ödülleri açıklandı

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 9 teknik alanda dağıtılan Oscar ödüllerinin sahiplerini açıkladı. 

Akademi, Cooke Optics şirketinin "ileri düzey kamera objektiflerinin dizaynı, gelişimi ve üretimine yaptığı büyük katkı" nedeniyle Liyakat Ödülü'ne layık görüldüğünü açıkladı. 

Anatomik yapıların simülasyonu için Doku Bedensel Temelli Karakter Simülasyon sistemini geliştiren Simon Clutterbuck, James Jacobs ve Dr. Richard Dorling; animasyon filmlerinde gerçek hareketlerin taklit edilmesi için özel bir yazılım geliştiren Dr. Philip McLauchlan, Allan Jaenicke, John-Paul Smith ve Ross Shain ile uzun çalışma sürelerinde kameralarla diğer cihazlara güç sağlamak için CINE VCLX taşınabilir güç sistemini dizayn eden Joe Murtha, William Frederick ve Jim Markland, bilim ve mühendislik alanında Oscar ile ödüllendirildi.  

Teknik Oscar Ödülleri ise bilgisayarla oluşturulan karakterlerin yaratılmasına yardımcı olan Yeniden Mekan Şekillendirme tekniğini keşfeden J.P. Lewis, Matt Cordner ve Nickson Fong; bilgisayar grafikleri için ışık sistemi geliştiren Lawrence Kesteloot, Drew Olbrich ve Daniel Wexler, bilgisayar grafikleri sahne yönetim yazılımını üreten Steve LaVietes, Brian Hall ve Jeremy Selan; yönlendirilebilir gaz simülasyonuna olanak tanıyan Küçük Dalga Turbülans yazılımını geliştiren Theodore Kim, Nils Thuerey, Markus Gross ve Doug James ile ışık düzenleri, kamera ve diğer cihazlarının hızla ve doğru konumlandırılmasını sağlayan bir alet üreten Richard Mall'a verildi. 

Ödüllerin bir kısmı, Akademi'nin 9 Şubat'ta düzenleyeceği Bilimsel ve Teknik Ödüller Töreni'nde sahiplerine verilecek. Diğerleri ise 24 Şubat'ta yapılacak Oscar Ödülleri Töreni'nde dağıtılacak. 


11 yıl önce