|

Zirvede kalmak zor!

.
00:00 - 18/03/2001 Pazar
Güncelleme: 14:30 - 10/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
Zirvede kalmak zor!
Zirvede kalmak zor!

Beyaz Saray. Başkan'ın yardımcılığını yapan kişi ölmüştür. Yerine başka birinin atanması gerekir. Başkan Evans bu göreve bir kadını atar. Atanan senatör başarılı bir politikacı olarak gözükmektedir. Ancak herkes Başkan'la aynı fikirde değildir. Jack Hataway isimli senatörün yardımcılığa getirilmesini isteyen Sheldon Runyon, kadın senatör Hanson'un gençliğinde bir seks skandalına karıştığı bilgisini basına sızdırır. Ve zirvede hiç de yabancısı olmadığımız ayak oyunları, karalamalar, aklanma çabaları, demeçler, vesari, vesaire yaşanmaya başlar.

Rod Lurie'nin yönetmenliğini yaptığı filmde başrolleri Gary Oldman, Joan Allen, Jeff Bridges, Christian Slater ve Sam Elliot paylaşıyorlar. Liberal bir makale niteliğindeki filmi oyuncuların varlığı ve gayreti rahat izlenir kılıyor.

Rod Luire'i imzalı Zirve Mücadelesi son derece zengin bir oyuncu kadrosuna sahip. Filmde ABD Başkanı rolünde bugüne kadar üç kere Oscar'a aday gösterilen Jeff Bridges bulunuyor. Bridges'i Oscar adaylıkları getiren filmlerinin yanısıra 'Büyük Lebowski'den hatırlarsınız. 'Leon' ve 'Beşinci Element' filmlerinde kötü adam rollerine soyunan Gary Oldman, filmde pek cana yakın bulanamayacak olan Shelly Runyon'ı canlandırıyor. Runyon'ın hakkında karalama kampanyası başlattığı Senatör Laine Hanson'ı ise Joan Allen canlandırıyor. Filmde ayrıca Christian Slater ve Sam Elliott da önemli rollerle karşımızda.


23 yıl önce