|

Çakır rezaleti

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde sahadaki mücadele nefesleri kesti; hakem Cüneyt Çakır'ın çaldığı, çalmadığı düdükler, sahadaki futbolun güzelliğine gölge düşürdü. Beşiktaş'ın yediği golden önceki faul kararı, Volkan Şen'in oyunda kalması, sarı-lacivertlilere çalınmayan penaltı en skandal hatalardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 04:16 - 1/03/2016 Salı
Yeni Şafak

Bir derbi daha geride kalırken skandal derbilere imza atan hakem Cüneyt Çakır, dün de tepki çeken düdükler çaldı.


Dakika 3: F.Bahçe'nin Volkan Şen ile bulduğu golün öncesinde verilen faul kararı büyük tepki çekti. İsmail Köybaşı'nın müdahalesiyle Alper yerde kaldı; faul kararı ağırdı. Akabinde Volkan Şen ile gol geldi.


Dakika 21: Beşiktaş, hızlı atağa çıkarken Mehmet Topal'ın Olcay'ı orta sahada çekip düşürmesine faul çalan Çakır, bariz sarı kartı atladı.


Dakika 25: Bu dakikada Fenerbahçe penaltı bekledi. Ceza sahasındaki karambolde Alexis'in vuruşu Beşiktaşlı Marcelo'nun koluna çarptı. Hakem Cüneyt Çakır 'devam' dedi.


Dakika 35: Mehmet Topal'ın müdehalesiyle Olcay, ceza sahası içinde yerde kaldı. Siyah-beyazlıların penaltı itirazlarına Cüneyt Çakır itibar etmedi.


Dakika 37: Andreas Beck kendi yarı sahasında topu uzaklaştırmak isterken Volkan Şen'in sırtına ayağıyla bastı, kart çıkmadığı gibi Cüneyt Çakır, bu pozisyona faul bile çalmadı.


Dakika 44: Maçın 20. dakikasında sarı kart gören Caner Erkin'in ilk yarının son bölümlerinde girdiği iki pozisyonda sarı kart görmemesi, Beşiktaşlıların tepkisine neden oldu. Çakır, kartına başvursa Fenerbahçe, erken bir dakikada 10 kişi kalacaktı.


Dakika 66: Volkan Şen ile Sosa, saha içinde birbirine girdi. Hakem Cüneyt Çakır, iki oyuncuya da sarı kart gösterdi. Çakır, iki dakika sonra Beck'i düşüren Volkan Şen'e ikinci sarıyı gösteremedi. Oyuncusunun sert oyunu gören Pereira, 78'de kenara aldı.



Volkan Demirel-Oğuzhan devrede tartıştı


Derbide saha içinde gerginlik ikinci yarıda bir pozisyonda Volkan Şen ile Jose Sosa arasında yaşanırken sahaya yansımayan olaylarda ise Volkan Demirel ile Oğuzhan'ın tartıştığı öğrenildi. İlk yarının bitiş düdüğü ile birlikte soyunma odası koridorlarında Volkan, Oğuzhan'a "Oğuzhan bana el kol hareketi yapma, gerisine karışmam" dedi. Oğuzhan da "Neye karışmıyorsun abi, ne olacak?" cevabını verdi.



Jose Sosa: Kendi kendimize kaybettik


Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı Jose Sosa, maç sonu görüşlerini aktarırken “Gerçeği söylemek gerekirse kendi kendimize kaybettik” yorumunu yaptı. Maçın başında duran toptan yedikleri golün konsantrasyonlarını etkilediğini kaydeden Sosa, “Çok çabuk bir şekilde bu maçı unutmamız lazım. İçimiz acıyor ancak bir maçımız eksik ve kazanarak avantajı yeniden kendimize çevirmek istiyoruz” dedi.


Gomez suskun kaldı


Mario Gomez, bu kez derbiyi boş geçti. Süper Lig'in ilk yarısında forma giydiği 2 derbide 3 kez fileleri havalandıran ve gol krallığı yarışında 16 golle ilk sırada bulunan 30 yaşındaki oyuncu, Kadıköy'de gol sevinci yaşayamadı. Gomez, sezonun ilk yarısında Fenerbahçe'ye 2, Galatasaray'a 1 gol atmıştı.



Deplasmandaki ilk yenilgi


Düne kadar ligde 9 dış saha maçında 7 galibiyet ve 2 beraberlik alan Beşiktaş, dün 10. deplasman maçında ilk kez yenildi; dış sahadaki kaybetmeme serisini sonlandırdı.



İlk golden önce faul yok


Eski hakemlerden Bülent Yavuz da ilk golden önceki faul kararını eleştirdi: "F.Bahçe'nin 1. gol öncesinde İsmail Köybaşı'yla Alper arasındaki mücadele sanki temiz gibiydi. Cüneyt Çakır'ın disiplin uygulamalarında standartı yoktu."



Eyyamcı Çakır


Hakem otoritesi Ahmet Çakar, Cüneyt Çakır'ın hakem yönetimine tepki gösterdi. Çakar, "Ey Türk milleti sizden özür diliyorum. Cüneyt'in rezil taraflı eyyamcı yönetimini gördükten sonra ancak utanç duyabilirim" dedi.






#beşiktaş
#fenerbahçe
#süperlig
#Mario Gomez
8 yıl önce