|

Devler Ligi ısrarı

Beşiktaş, ligde kalma mücadelesi veren Osmanlıspor’u mağlup ederek ikincilik için iddiasını son haftaya taşıdı. Bu sonucun ardından Alanyaspor ve Konyaspor ligde kalmayı garantilerken, Başkent ekibi, bugün Akhisar’ın Kayseri deplasmanında 1 puan alması halinde küme düşen 3. takım olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:12 - 14/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş düşme potasındaki Osmanlıspor’u 3-2 yenerek Şampiyonlar Ligi’ne katılma şansını son haftaya taşıdı.
Beşiktaş düşme potasındaki Osmanlıspor’u 3-2 yenerek Şampiyonlar Ligi’ne katılma şansını son haftaya taşıdı.

Süper Lig’de Lider Galatasaray’ın 33. haftayı galibiyetle kapaması nedeniyle şampiyonluk şansı kalmayan Beşiktaş, eksik oyuncularla çıktığı maçta deplasmanda Osmanlıspor’u 3-2 yenerek Şampiyonlar Ligi ididasını sürdürdü. Dünkü maçların ardından Alanya ve Konya ligde kalmayı garantilerken, Başkent ekibi ise bugün Akhisar’ın Kayseri’den 1 puan alması halinde küme düşen 3. takım olacak.

Beşiktaş karşısında Osmanlıspor maça atak başladı. 6. dakikada Lumanza’nın uzun pasında Medel’in arkasında topla buluşan Serdar Gürler, topu yerden düzgün bir vuruşla kaleci Fabri’nin bacaklarının arasından ağlarla buluşturdu:1-0. 11. dakikada Necip’in soldan ortasında Larin’in kafa vuruşu kalecide kaldı. 31’de soldan ceza alanına giren Lens’in çevirdiği topa Yalçın ters bir vuruş yapınca top kornere gitti. 45+2’de Oğuzhan’ın pasında Larin’in vuruşunda top az farkla üstten dışarı çıktı.

İKİNCİ YARIDA GOLLER ÜST ÜSTE GELDİ

Maçın ikinci yarısına Beşiktaş üst üste bulduğu gollerle başladı. 48. dakikada soldan Lens’in arka direğe ortasında Larin’in vuruşunda top Anıl’a çarparak ağlara gitti: 1-1. 49’da Aminu’nun vuruşunda top direğe çarptı, ardından Medel çizgi üzerinden uzaklaştırdı. 51. dakikada Oğuzhan’ın sağdan ortasında Mustafa Pektemek, Beşiktaş’ı 2-1 öne geçirdi. 56. dakikada Ceyhun’un ceza alanı içine havalandırdığı topu Vida uzaklaştıramazken, Serdar röveşata ile filelere göndererek skoru eşitledi: 2-2. 66’da Babel’in pasında ceza alanı içindeki Oğuzhan’ın vuruşu auta gitti. 70’de Oğuzhan’ın pasında Vagner Love’un etkisiz vuruşunu Karcemarskas kontrol etti. 80. dakikada sağdan Gökhan Gönül’ün ortasında Vagner Love kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 2-3.

Larin ilk kez 11’de

Devre arasında Beşiktaş’a gelen Kanadalı futbolcu Cyle Larin, siyah-beyazlı formayla ilk kez 11’de maça başladı. Daha önce Göztepe ve Kayserispor maçlarına sonradan oyuna giren Larin, Göztepe’yi 5-1 yendikleri maçta 1 gol atmıştı. Beşiktaş’ta eksikler nedeniyle Necip Uysal solbekte oynadı.

Uyurgezer gibiydik

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Osmanlıspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Kazanmış bile olsak Beşiktaş’tan beklenen birinciliği sağlayamadığımız için üzgünüz” dedi. Kötü bir maç oynadıklarını belirten Güneş, “Uyurgezer gibiydik. İstek ve kazanma hırsı yoktu. Futbolda bir oyun ama futbolun agresif tarafı öne çıkınca birde ticari boyutu büyüyünce biraz kavga boyutu fazla oluyor. Bugün iyi oynayarak kazanmak istedik. Fakat oyuna hiç yoktan bir gol yiyerek başladık. İlk yarı özellikle hücumda etkinliğimiz olmadı. Pozisyonumuz yoktu. Rakip kontra atak oynamaya çalışırken hem gol yedik hem de pozisyon verdik. İkinci yarı gollerle başladık. Yine beklenmeyen hatalı bir gol yedik. Sonuç olarak kazandık. Osmanlıspor’a geçmiş olsun diyorum. Onlarda özellikle maçın belirli bölümlerinde istekliydiler ama yeterli olmadı. Kazanmış bile olsak Beşiktaş’tan beklenen birinciliği sağlayamadığımız için üzgünüz” diye konuştu.

#Osmanlıspor
#​Beşiktaş
#Akhisar
#Alanyaspor
#Konyaspor
6 yıl önce