|

Keşke Akhisar'ı yenseydik

Kadıköy’deki Gençlerbirliği ve Akhisar ile oynadıkları maçları unutamadığını belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “2 maçta 5 gol attık, 5 gol yedik. Hakikaten vurucu iki maç. Biz şu anda 1 puanı arıyoruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 16/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:28 - 16/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman
​Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman Sivasspor maçı sonrası basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

“Geçen hafta Konyaspor karşısında 5-0 yenilgi alınca sanılıyor ki Sivas düşüşte. Tam tersi, o maça bakarsanız 6-7 oyuncu kart sınırındayken 4 faulle bitirdi maçı” diyen tecrübeli teknik adam, “Kafaları daha fazla bu maçtı. Zaten kapasiteli takım. Başakşehir, G.Saray ve Beşiktaş’ı evinde yenmiş bir takım. İhtiyacımız olan bir maçtı. Son derece istekli bir takımı yenmeyi başardık. Esas olan keşke Akhisar’ı da böyle yenebilseydik” ifadelerini kullandı.

Kadıköy’deki Gençlerbirliği ve Kayserispor maçlarını unutamadığını anlatan Aykut Kocaman, “Benim için iki tane maç öne çıkıyor. İçeride oynadığımız Gençlerbirliği ve Kayserispor maçları. Buradaki fark neydi? Bu maçlarda 5 gol attık ve 5 gol yedik. Yediğimiz 5 golün 2 tanesini kendi kalemize attık, 2 tanesini de asist yaptık. Hep vurguluyorum; inanılır bir sezon yaşamıyor bu takım bu sene. Bireysel hatalardan tutun hakem hatalarına kadar çok şey yaşadı kulüp bakıldığı zaman. Hakikaten iki maç vurucu. 5 gol atıyorsunuz içeride oynuyorsunuz 5 gol attığınız maçlardan iki puanla çıkıyorsunuz. Biz şu anda 1 puanı arıyoruz. Yediğimiz 5. gol de 90 artı 4’den sonra faulden gelen en iyi özelliklerimizden yan toptan gelen golle yedik” açıklamasında bulundu.

F.BAHÇE İÇİN 1.5 PUAN ORTALAMASI KABUL EDİLEBİLİR DEĞİLDİ

Fenerbahçe’nin ligdeki performansını değerlendiren tecrübeli teknik adam şu ifadeleri kullandı: “İlk 11 hafta 33 puanın 17’sini alabildik. 16 tane kayıp puan var. Genel anlamda 1.5 puan ortalaması Fenerbahçe için kabul edilebilir bir şey değil. Ondan sonra bir devre oynadık Osmanlı maçından sonra 18 maç, tam 40 puan aldık. Puan ortalamasını yükselttik, 2.22 puan ortalaması yakaladık. Nerelerde neler oldu diye sorduğunuz için zihinde kalan 2 tane maç Kayserispor ve Gençlerbirliği maçları bu sezona damga vuran iki maç gibi gözüküyor.”

HATALAR KALKTI ZOR GOL YİYORUZ

Özellikle sezon başında bireysel olarak oyuncuların yaptığı hatalara dikkat çeken Fenerbahçe Teknik Direktörü, “İçeride kaybettiğimiz puanlar şampiyonluğu yitirecek kadar ciddi oldu. Birazcık bireysel hatalar ortadan kalktı, artık zor pozisyon veren zor gol yiyen, dolayısıyla puan ortalamasını her geçen yükselten bir takım haline geldik. Kazandığımız puanlar F.Bahçe’nin gücünün ortalamasının altında. Çok anlamsız kaybetmemiz gereken puanlar kaybettik malesef. Şimdi o yüzden kazanıp, rakiplerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

72 puana ulaşmadan şampiyonluk kelimesini kullanmamız mümkün değil

Aykut Kocaman, şampiyonluk yarışıyla ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi: “Bizim 72 puana ulaşmadan şampiyonluk kelimesini kullanmamız zaten mümkün değil. Bizim yapacağımız tek şey var, 72 puana ulaşmaya çalışırken rakiplerimizin puan kaybetmesini beklemek. Başka bir şansımız yok. Kalan maçları kazanmak kolay değil, kazanmak için çaba göstereceğiz ama kazansak da nereye varacağımızı kestirememek bizim için bir sıkıntı.”

#Fenerbahçe
#Aykut Kocaman
6 yıl önce