|

Euroleague dörtlü finalinde Türk derbisi oynanacak

Euroleague play-off çeyrek final serisi 5. maçında Anadolu Efes, Barcelona Lassa'yı 80 - 71 yenerek seride durumu 3-2'ye getirdi ve 18 yıl aradan sonra Final-Four'a kaldı.

21:45 - 1/05/2019 الأربعاء
Güncelleme: 22:17 - 1/05/2019 الأربعاء
Yeni Şafak
Anadolu Efes, Barcelona Lassa'yı 80 - 71 yenerek seride durumu 3-2'ye getirdi ve 18 yıl aradan sonra Final-Four'a kaldı.
Anadolu Efes, Barcelona Lassa'yı 80 - 71 yenerek seride durumu 3-2'ye getirdi ve 18 yıl aradan sonra Final-Four'a kaldı.

THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi 5'inci ve son maçında Anadolu Efes kendi sahasında İspanya temsilcisi Barcelona Lassa'yı 80-71 mağlup ederek seride durumu 3-2'ye getirdi ve İspanya'nın Vitoria-Gasteiz kentinde düzenlenecek olan Dörtlü Final'e katılmaya hak kazandı.


Maçtan notlar;
  • Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan müsabakaya ev sahibi Anadolu Efes; Beaubois, Larkin, Simon, Moerman ve Dunston beşiyle başlarken, deplasman ekibi Barcelona Lassa ise Pangos, Ribas, Claver, Singleton ve Tomic beşiyle sahaya çıktı.
  • Karşılaşmanın ilk periyoduna Barcelona Lassa hücumda etkili bir oyunla başlarken, Anadolu Efes savunması bu periyotta İspanyol rakibini durduramadı ve periyot 28-23 deplasman ekibinin üstünlüğü ile sona erdi.
  • İkinci periyotta savunma sertliğini arttıran Anadolu Efes, Micic'in etkili oyunu ve pota altındaki sert savunması ile öne geçmeyi başardı. Heurtel'in sayılarına rağmen skor üstünlüğünü rakibine bırakmayan İstanbul ekibi, devreyi 47-42 önde kapattı.
  • Üçüncü periyodun ilk bölümünde iki ekip de hücumda sayı bulmakta zorlanırken, Anadolu Efes pota altında yine rakibine geçit vermedi. Periyotta ilk 5 dakikalık bölüm 49-46 Anadolu Efes üstünlüğü ile tamamlandı. Periyodun kalan bölümünde farkı 7 sayıya kadar çıkaran Efes, Barcelona'nın yakaladığı 7-1'lik seriyi Larkin'in üç sayılık basketiyle sonlandırdı ve maçın final periyoduna 4 sayı önde girdi: 61-57.
  • Final periyoduna Anderson ve Moerman'dan gelen üçlüklerle başlayan Anadolu Efes maçın bitimine 8 dakika kala farkı 10 sayıya çıkarttı: 67-57. İki takım karşılıklı sayılar kaydetmeye devam ederken, son 5 dakikaya 70-61'lik skorla girildi. Barcelona Lassa farkı eritirken, son 1 dakikaya 75-71 Anadolu Efes üstünlüğü ile girildi.
  • 30 saniye kala Moerman'ın üçlüğü ile rahatlayan Anadolu Efes, mücadeleyi 80-71'lik skorla kazandı ve Dörtlü Final'e katılmaya hak kazandı.
Ergin Ataman 3. kez Final Four’da

THY Euroleague Play-Off serisinde İspanyol ekibi Barcelona’yı geçen Anadolu Efes’de Başantrenör Ergin Ataman da kariyerinin önemli günlerinden birini yaşadı.

  • Deneyimli çalıştırıcı, böylece Euroleague Final-Four’da 3. kez mücadele edecek.

Daha önce Efes ile 1999-2000 sezonunda Yunanistan’da düzenlenen finallerde yarıştı ve 3. oldu. Ataman, 2002-2003 sezonunda da İtalyan ekibi Montepaschi Siena ile yarışmış, turnuvayı yine 3. sırada tamamlamıştı.





#Euroleague
#Anadolu Efes
#Ergin Ataman
٪d سنوات قبل
default-profile-img