|

Fenerbahçe'de Gigi Datome ile yollar ayrıldı

Sarı-lacivertli kulüp, 2015-2016 sezonundan beri erkek basketbol takımı forması giyen Gigi Datome ile yolların ayrıldığını açıkladı.

11:34 - 30/06/2020 Salı
Güncelleme: 11:49 - 30/06/2020 Salı
Yeni Şafak
Datome, kısa forvet pozisyonunda oynasa da gerektiğinde uzun forvet olarak da görev alabiliyor.
Datome, kısa forvet pozisyonunda oynasa da gerektiğinde uzun forvet olarak da görev alabiliyor.

Fenerbahçe Beko'da başantrenör Obradovic'in ardından bir ayrılık daha yaşandı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, İtalyan basketbolcu Datome ile yolların ayrıldığı duyuruldu.


Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

  • "2015-16 sezonundan bu yana formamızı giyen ve bu süreçte elde ettiğimiz tarihi başarıların en önemli mimarlarından biri olan Gigi Datome, mevcut sözleşmesini Kulübümüz ile anlaşarak sonlandırmış ve kariyerine farklı bir takımda devam etme kararı almıştır.
  • Gigi Datome’nin Fenerbahçe formasını terlettiği süre boyunca takımımıza katkıları, yalnızca attığı sayılar ya da yaptığı istatistiklerle sınırlı kalmamıştır. Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın asla pes etmeyen karakterinin en önemli temsilcilerinden biri olan Gigi, soyunma odamızda yaratılan ve parkeye de yansıyan ekip ruhunun kilit isimlerinden biri olmuştur.
  • Takımımıza basketbol oyununun her anında ve alanında üstün katkıları olan Datome, saha dışında sergilediği örnek sporcu duruşuyla da bizleri her daim gururlandırmış, ülkemize olan bağlılığı ve sevgisiyle de hepimizin takdirini kazanmıştır.
  • Fenerbahçe basketbolunun unutulmazları arasındaki yerini çoktan almış olan Gigi Datome’ye, Kulübümüze yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eder, kariyerinin geride kalan bölümünde kendisine sonsuz başarılar dileriz."


#Fenerbahçe
#Gigi Datome
4 yıl önce