|

LYS puan hesaplama - 2016 ÖSYM LYS puan hesaplama

LYS puan hesaplama işlemleriniz haberimizde. LYS sınavında heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Adaylar ise sınavların hemen ardından çıkmış sorulara göre puan hesaplaması yapmak istiyorlar. Peki LYS puan hesaplama nasıl yapılır? İşte 2016 ÖSYM LYS puan hesaplama…

Yeni Şafak
10:24 - 25/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 07:27 - 25/06/2016 Cumartesi
Diğer

LYS puan hesaplamayı sizler için hazırladık. 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Sosyal Bilimler ve Matematik sınavlarının ardından 25 Haziran'da Fen Bilimleri ve Yabancı Dil sınavı gerçekleştirilecek. Aynı zamanda 26 Haziran tarihinde ise Edebiyat, Coğrafya sınavları gerçekleştirilecek. Tüm bu sınavların hemen ardından ise öğrenciler LYS puan hesaplama işlemlerini yapmak istiyor. Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden LYS puan hesaplama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.



LYS puan hesaplama


https://lys-puan.hesaplama.net/


LYS PUAN TÜRLERİ NEYİ İFADE EDİYOR?

MF–1, MF–2, MF–3, MF–4 sayısal bölüm öğrencileri için gelecek puan türleridir. Her puan türünden farklı alanlar tercih edilmektedir. (tb.1) TM–1, TM–2, TM–3 eşit ağırlık bölümü öğrencileri için hazırlanmış puan türleridir. (tb.2) TS–1, TS–2 sözel bölüm öğrencileri için hazırlanmış puan türleridir.(tb.3) DİL–1, DİL–2, DİL–3 yabancı dil bölümü öğrenciler için hazırlanmış puan türleridir.



Ortaöğretimden mezun olmuş herkesin başvuru gerçekleştirebildiği Lisans Yerleştirme Sınavı ile ilgili olarak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından önemli bir açıklama gerçekleştirildi. Bu son dakika açıklaması ile birlikte milyonlarca öğrenci, LYS giriş yerleri bilgisini öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Mart ayı içerisinde gerçekleştirilen ve Türkiye genelindeki milyonlarca aktif ve pasif ortaöğretim mezunu veya mezun olmayı garantilemiş olan öğrencilerin başvurarak, katılabildikleri Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'ndan alınan YGS puanlarından herhangi birisinden belirlen 180 barajını geçen öğrenciler, ikinci aşama sınavları olan Lisans Yerleştirme Sınavlarına katılabilme hakkına sahip olabiliyor.



Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) dün tamamlanan LYS-4 ve bugün yapılan LYS-1 oturumlarının soru ve cevapları yayımlandı.



ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden alınan bilgiye göre, dün gerçekleştirilen LYS-4 sosyal bilimler sınavı ile bugün yapılan LYS-1 matematik sınavının temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı 14.00'de ÖSYM'nin internet sitesine konuldu.



ÖSYM, 2016-LYS'de kullanılan soruların Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olduğunu hatırlatarak, telif hakkı ÖSYM'ye ait soruların, kurumun yazılı izni olmadan görsel ve işitsel ortamda kullanılmayacağı uyarısını tekrarladı.




LYS SONUÇLARI 18 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK

Bu senenin önceki yıllardan en büyük farkı sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağının şimdiden bildirilmiş olması” diye konuşan Kılanç açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu sene LYS sonuçları 18 Temmuz'da açıklanacak. Adayların 24 tercih hakları var. Bu tercih formlarını doldurup Ankara'ya bildirmeyle ilgili resmi tercih dönemi 26 Temmuz-2 Ağustos arasında gerçekleşecek. 2 Ağustos'tan sonra da yerleştirmelerin açıklanmasını bekleyeceğiz. Yerleştirme sonuçları 12 Ağustos'tan önce açıklanacaktır. Çünkü 12'sinde üniversitelere kesin kayıtlar e-kayıt yöntemiyle başlayacak.”



LYS SORULARI MÜFREDATA UYGUN HAZIRLANDI


ÖSYM Başkanı Demir: LYS soruları müfredata uygun hazırlandı. ÖSYM Başkanı Demir, Lisans Yerleştirme Sınavı sorularının önceki yıllarda olduğu gibi tümüyle MEB müfredatına uygun olarak hazırlandığını belirtti.



Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, 18 Haziran'da başlayacak Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sorularının önceki yıllarda olduğu gibi tümüyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatına uygun olarak hazırlandığını belirterek "Bu yüzden, 2016 LYS'de, adayların daha önce hiç görmediği konudan soru çıkma durumu söz konusu değildir. Adaylarımız müsterih olsun." dedi.



MEB MÜFREDATINA UYGUN OLARAK HAZIRLANDI


2016 LYS ile ilgili sorularını yanıtlayan Demir, LYS'ye 1 milyon 73 bin 18 adayın başvuru yaptığını bildirdi.LYS sorularının müfredata uygunluğuna ilişkin soru üzerine Demir, 2016 LYS formatında kılavuzda yer alan bilgilerin dışında herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını belirtti. Soruların, önceki yıllarda olduğu gibi, tümüyle MEB müfredatına uygun olarak hazırlandığını bildiren Demir, "Bu yüzden, 2016 LYS'de, adayların daha önce hiç görmediği konudan soru çıkma durumu söz konusu değildir. Adaylarımız müsterih olsun." dedi.



LYS SINAVDA AÇIK UÇLU SORU YOK


Ömer Demir, ayrı cevap kağıdı yerine, soru kitapçığı ile cevap kağıdının "sınav kitapçığı" adı altında birleştirilmesi uygulamasına ilişkin değerlendirme de yaptı. Ayrı bir cevap kağıdı olmadan soru kitapçığında her bir sorunun altında cevap alanı oluşturulmasının, aynı zamanda açık uçlu soruların sınavlarda sorulabilmesi için bir teknik ve ön hazırlık niteliğinde olduğunu ifade eden Demir, şunları kaydetti:



"Ancak bugün itibariyle herhangi bir sınavda açık uçlu soru sorulmasına ilişkin bir karar alınmamıştır. İSG 1. Dönem Sınavı ile adaylardan sınav öncesi soru kitapçığının ön kapağında yer alan sayfada, alfabenin bütün harflerini ve rakamları yazmalarını gerektiren yeni bir uygulamaya geçtik. ÖSYM olarak el yazısıyla örneğin 'a' harfinin adaylar tarafından ne kadar farklılıkla yazılabildiğinin bir arşivini oluşturma hedefindeyiz. Bu da açık uçlu soruların cevaplarını okuma konusunda gerekli altyapı oluşturmaya dönük bir girişim ancak 2016 LYS'de bu uygulama da yer almayacak. LYS adayları için sürpriz bir durum söz konusu değil."nceki yıllarda olduğu gibi tümüyle MEB müfredatına uygun olarak hazırlandığını belirtti



LYS puan hesaplama işlemleriniz haberimizde. LYS sınavında heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Adaylar ise sınavların hemen ardından çıkmış sorulara göre puan hesaplaması yapmak istiyorlar. Peki LYS puan hesaplama nasıl yapılır? İşte 2016 ÖSYM LYS puan hesaplama…


#LYS
#LYS puan hesaplama
#2016 LYS
8 yıl önce