|

Manuel saat ayarlama! iPhone ve Android için manuel saat ayarları

iPhone ve Android telefonlarda manuel olarak saat ayarları nasıl yapılır? Alınan karar gereği artık kış saati uygulamasına geçilmeyecek. Ancak telefonlarında güncelleme yapmayan kullanıcıların telefonları saatleri bir saat geriye alacak. Sizler de telefonunuzun saat ayarlarını manuel olarak yaparsanız sorun ortadan kalkacak. İşte iPhone ve Android telefonlar için manuel saat ayarları.

Yeni Şafak
08:27 - 29/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 08:55 - 29/10/2016 Cumartesi
Diğer
Andorid ve iPhone

cihazlar için

manuel saat ayarlama

sını sizler için hazırladık. Bu gece kış saati uygulamasına geçilmeyecek ve saatler geri alınmayacak. Ancak otomatik saat ayarlarını kullanan vatandaşların telefonları otomatik olarak bir saat geriye alınmış olacak. Sizler de iPhone ve Android cihazlarınızın manuel saat ayarlarını gerçekleştirdiğinizde bu sorun ortadan kalkmış olacak. İşte iPhone ve Androidler için manuel saat ayarları…




iPhone için;


Önce Ayarlar>Genel>Tarih ve Saat> bölümüne girin. Ardından "Otomatik Ayarla" özelliğini devredışı bırakın.



Android için;


Ayarlar>Tarih ve Saat bölümüne girin. Yeni ekranda yer alan "Otomatik tarih ve saat" ile "Otomatik saat dilimi" ayarlarını pasif konuma getirin. Hepsi bu.



KIŞ SAATİNE GEÇİLMEYECEK


İlgili hüküm gereğince 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulaması her sene yıl boyu sürdürülecek ve kış saatine geçilmeyecek. Söz konusu karar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ilgili yazısı üzerine, 697 sayılı kanunun 2. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulu tarafından 7 Eylül'de alındı.



Telefon saati nasıl değiştirilir?


Akıllı telefonların saatlerinin çoğu otomatik ayarda. Çoğu kullanıcı saat ve tarih ayarları menüsünden otomatik tarih ve saat dilimi seçeneğini kullanıyor. Operatörler birlik sağlamak için zaman bilgilerini uydular üzerinden sağlıyor. Kullanıcılar, otomatik tarih ve saat dilimini seçtiğinde telefon, uydudan aldığı zaman bilgisi ile kendini güncelliyor. Operatörler önlemlerini alsalar da kullanıcıların dikkat etmesi gerekiyor. Bazı telefonlarda telefon ayarı cihaz üreticisi ya da işletim sistemine bağlı. Bu nedenle kullanıcının otomatik olarak kendini geri alacak saatlere önlem olarak manuel yani elle ayara geçmeleri öneriliyor. Böylece pazar günü işe ya da randevunuza geç kalma sorunu yaşamazsınız.


#iPhone
#Android
#Manuel saat ayarı
7 yıl önce