|

Mcgregor Vs Mayweather maçını kim kazandı? Boks maçı teknik nakavtla bitti!

Merakla beklenen Mcgregor Vs Mayweather boks maçında kazanan belli oldu. Türkiye saati ile 07.15 sıralarında başlayan ve tüm dünya tarafından merakla beklenen boks maçının kazanı netleşti. Maçtan ise toplamda 2,1 milyar liralık gelir bekleniyor. Peki Mcgregor Vs Mayweather maçını kim kazandı?

Yeni Şafak
08:37 - 27/08/2017 Pazar
Güncelleme: 09:23 - 27/08/2017 Pazar
Diğer
Mcgregor Vs Mayweather maçını kim kazandı?
Mcgregor Vs Mayweather maçını kim kazandı?

Mcgregor Vs Mayweather maçını kim kazandı diye merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Las Vegas’ta gerçekleşen ve aynı zamanda tüm dünya tarafından yakın takibe alınan aynı zamanda Türkiye saati ile 07.15’te başlayan Mcgregor Vs Mayweather boks maçını kimin kazandığı belli oldu.

Mayweather
Conor
McGregor
'ı 10. raundda teknik
nakavtla mağlup etti.
Maçtan ise 2.1 milyarlık gelir bekleniyor.

Dünya boks tarihinin önde gelen isimleri arasında yer alan Floyd Mayweather ve Conor McGregor karşı karşıya geldi.


Saat 06.00'da başlaması beklenen maç, yaşanan teknik arıza nedeniyle saat 07.15'de başladı.


Sabırlı oyunuyla dikkat çeken ve kontrolü elinde bulunduran Mayweather galibiyete uzandı.



Mayweather, rakibini teknik nakavt ile mağlup etmeyi başardı.

CONOR MCGREGOR KİMDİR?

Conor McGregor 2008 yılında MMA antrenmanlarına başladı. 2012'de Cage Warriors tüy sıklet ve hafif sıklet şampiyonu olmayı başardı. 2013 yılında UFC ile sözleşme imzaladı ve 2015 yılında UFC 194'te Jose Aldo'yu 13 saniyede nakavt ederek UFC tüy sıklet şampiyonu oldu. Bu nakavt UFC unvan maçları tarihinin en hızlı nakavtı oldu. 2016 yılında UFC 205'te Eddie Alvarez'i nakavt ederek hafif sıklet şampiyonu oldu ve UFC tarihinde 2 sıklette şampiyon olan ilk dövüşçü oldu.

Conor McGregor 2008 yılında MMA antrenmanlarına başladı. 2012'de Cage Warriors tüy sıklet ve hafif sıklet şampiyonu olmayı başardı. 2013 yılında UFC ile sözleşme imzaladı ve 2015 yılında UFC 194'te Jose Aldo'yu 13 saniyede nakavt ederek UFC tüy sıklet şampiyonu oldu. Bu nakavt UFC unvan maçları tarihinin en hızlı nakavtı oldu. 2016 yılında UFC 205'te Eddie Alvarez'i nakavt ederek hafif sıklet şampiyonu oldu ve UFC tarihinde 2 sıklette şampiyon olan ilk dövüşçü oldu.

Conor McGregor, 12 yaşında boks ve kick boks yaparak UFC temellerini attı. O genç yaşlarda
İrlanda
'da boks şampiyonu oldu. 2007 yılında ilk MMA maçında Kieran Campbell'ı nakavt etti. 2013 yılında ilk UFC dövüşünde Marcus Brimage'i nakavt etti. Sırasıyla Max Holloway, Diego Brandao, Dustin Poirier ve Dennis Siver'i nakavt etti ve bu sürede tüm dünyanın ilgisini çekti.

Conor McGregor, Jose Aldo'nun sakatlanmasıyla Chad Mendes ile geçici UFC tüy sıklet şampiyonluk maçına çıktı ve rakibini nakavt ederek geçici şampiyon oldu. Daha sonra Jose Aldo'yla karşılaştı ve 13 saniyede maçı kazanarak UFC tüy sıklet kemerini aldı.

Conor McGregor'ın 2016 yılında hafif sıklet şampiyonu Rafael dos Anjos ile karşılaşacağı açıklandı fakat dos Anjos sakatlandığını açıklayınca rakibi Nate Diaz oldu. 5 Mart 2016 UFC 196 etkinliğinde Nate Diaz'a kaybetti ve böylece Conor McGregor, ilk UFC yenilgisini aldı.

Conor McGregor, 20 Ağustos 2016 UFC 202'de Nate Diaz'ı puanla mağlup etti ve tekrar hafif sıklete dönüş yaptı. 12 Kasım 2016'da UFC hafif sıklet şampiyonluk maçı için Eddie Alvarez ile karşılaştı ve rakibini 2. raundda nakavt etti. Bu nakavt Conor McGregor'u UFC tarihinde 2 sıklette şampiyon olan ilk dövüşçü yaptı.

Conor McGregor, genellikle saldırgan stili seçer ve baskın taraftır. Ters garddır ve uzmanlık alanı boks onun dövüşlerinin nakavt ile bitmesini sağlar.

Lakabı: Adı çıkmış

Ağırlık: 70 Kg

Boy: 1,72 m

Kariyeri: 19 galibiyet, 3 yenilgi, 17 nakavt


FLOYD MAYWEATHER KİMDİR?

‘The Money’ (Para) lakabıyla ünlü, dünyanın en iyi ve en çok kazanan boksörüdür.

Floyd Mayweather, 24 Şubat 1977 tarihinde
ABD
, Michigan, Grand Rapids’de doğmuştur. Tam adı Floyd Joy Mayweather’dir. Profesyonel boksördür. 18
Temmuz
2005 yılında Ring Magazi dergisi tarafından Dünya da kendi sikletlerininin en iyi boksörü seçildi. Babası da Floyd Mayweather Sr. Eski bir Welterweight boksörü. Amcası Jeff Mayweather ise eski IBF Super Tüy siklet şampiyonu. Şu an ki antrenörü ve aynı zamanda amcası Roger mayweather ise 2 siklette şampiyonluk kazanmış bir boksör.

Savunmasının çok iyi olmasını babası ve amcasının ona öğrettiği savunma tekniklerine borçludur. Bu savunma şekli ringde sürekli bir şekilde hareket etme. Dizlerinin üzerinde dans ederekına dayanıyor. Profesyonel olarak yenilgisiz ve altı kez dünya şampiyonu, on dünya şampiyonluğu ve dört farklı ağırlık sınıfında şampiyonluğu bulunan Floyd Mayweather WBA‘da Valter sıklet, Süper Valter Sıklet, WBC‘de Velter Sıklet, Süper Velter Sıklet ve WBO‘da Velter Sıklette kemer sahibidir.

Floyd Mayweather
, iki kez Halka dergisinin (1998 ve 2007 yılında ödül kazandı) Yılın Dövüşçüsü; 2007 yılında
Amerika
Boks Yazarları Derneği’nin (BWAA) Yılın Dövüşçüsü ödülünü ve 2007, 2008, 2010, 2012, 2013, ve 2014 yıllarında En İyi Dövüşçü ESPY Ödülünü kazandı.

2 Mayıs 2015 tarihinde boksör Manny Pacquiao ile yaptığı ve ‘yüzyılın boks maçı’ olarak tanımlanan müsabakayı da kazanarak Dünya Boks Konseyi (WBC), Dünya Boks Organizasyonu (WBO) ve Dünya Boks Birliği (WBA) kemerlerinin hepsinin birden aynı anda sahibi olan Mayweather, sadece bir gecede tam 180 milyon dolar kazandı. Bu kazandığıyla birlikte toplamda 1 milyar dolara yaklaşan servetiyle dünyanın en çok kazanan sporcusu olan 38 yaşındaki namağlup boksör, 48 maçta 48 galibiyete ulaştı.

Floyd Mayweather, Koraun Mayweather, Iyanna Mayweather, Zion Shamaree Mayweather, Jirah Mayweather adlarında 4 çocuğu vardır.









#Floyd Mayweather
#Conor McGregor
#Boks maçı
7 yıl önce