|

Mega Metal’in halka arzı için talep toplama tarihleri belli oldu

Mega Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin halka arzı için talep toplama tarihleri belli oldu. Geçen hafta SPK'dan halka arz onayı alan Mega Metal bu hafta 7-8 Aralık Perşembe ve Cuma günleri halka arz olacak. Şirket, 53 milyon lot dağıtacak ve toplamda 1,7 milyar TL büyüklüğünde bir halka arza sahip olacak. Peki, Mega Metal kaç lot verir, hisse fiyatı ne kadar ve hangi bankalarda var? Mega Metal katılım endeksine uygun mu? İşte sorunun yanıtı.

14:48 - 5/12/2023 Salı
Güncelleme: 16:57 - 5/12/2023 Salı
Yeni Şafak
Mega Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. bu hafta halka arz oluyor.
Mega Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. bu hafta halka arz oluyor.

Mega Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. bu hafta halka arz oluyor. 'MEGMT' Bist kodu ile işlem görecek olan halka arzda paylar bireysel yatırımcılara ve şirket çalışanlarına eşit dağıtılacak. Mega Metal San. ve Tic. A.Ş. halka arzında talep toplama tarihleri ise 7-8 Aralık 2023 olarak belirlendi. Peki, Mega Metal kaç lot verir, hisse fiyatı ne kadar ve hangi bankalarda var? Mega Metal katılım endeksine uygun mu? İşte detaylar.

MEGA METAL TALEP TOPLAMA NE ZAMAN?

SPK tarafından halka arzına onay verilen firmanın talep toplama tarihleri belli oldu.

Açıklanan takvime göre Mega Metal halka arzı için talep toplama 7 Aralık’ta başlayacak. Talep toplama işlemleri 7-8 Aralık tarihlerinde yapılacak.

MEGA METAL KAÇ LOT VERECEK?

Bireysel yatırımcıların katılım sayısına göre olası dağıtım tablosu şu şekilde:

2 milyon katılımcı: 24 lot (680 TL)

2,5 milyon katılımcı: 20 lot (566 TL)

3 milyon katılımcı: 16 lot (453 TL)

3,2 milyon katılımcı: 15 lot (425 TL)

3,5 milyon katılımcı: 14 lot (396 TL)

4 milyon katılımcı: 12 lot (340 TL)

MEGA METAL HALKA ARZ FİYATI NE KADAR?

Mega Metal San. ve Tic. A.Ş'nin fiyatı 28,30 TL olarak açıklandı. Halka arz büyüklüğü: 1.775.825.000 olan şirketin "bireysele eşit dağıtım" yapması planlanırken, fiyat İstikrarı planlanmıyor.

MEGA METAL KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Mega Metal San. ve Tic. A.Ş. katılım endeksine uygun bir halka arz değil.

FON NEREDE KULLANILACAK?

- %30 İnorganik Büyüme Stratejilerinin Finansmanı

- %30 Hammedde Tedariği Ve İşletme Sermayesi

- %20 Organik Büyüme Stratejilerinin Finansmanı

- %10 Finansal Borçlar

- %10 Yenilenebilir Enerji Yatırımları

MEGA METAL SAN. VE TİC. A.Ş. HAKKINDA

Mega Metal San. ve Tic. A.Ş., merkezi İstanbul'da bulunan bir Türk bakır tel üreticisidir. Şirket, 1993 yılında kurulmuştur.

Mega Metal, süper ince bakır tel üretiminde uzmanlaşmıştır. Şirket, yıllık 48.000 ton üretim kapasitesine sahiptir.

Mega Metal'in ürünleri, aşağıdaki sektörlerde kullanılmaktadır:

> Elektronik

> Elektrik

> Otomotiv

> Tıbbi cihazlar

> Endüstriyel uygulamalar

Mega Metal, ISO 9001:2015 kalite yönetim sistemi sertifikasına sahiptir. Şirket, ürünlerinin kalitesini ve güvenilirliğini sağlamak için sürekli olarak yatırım yapmaktadır.

Mega Metal, Türkiye'nin önde gelen bakır tel üreticilerinden biridir. Şirket, ürünlerinin kalitesi ve uygun fiyat/performans oranı ile sektörde lider konumdadır.

Mega Metal'in ürünleri, aşağıdaki özelliklerle öne çıkmaktadır:

Yüksek kalite:
Mega Metal, ürünlerinin kalitesine büyük önem vermektedir. Şirket, ürünlerinin kalitesini sağlamak için ISO 9001:2015 kalite yönetim sistemi sertifikasına sahiptir.
Dayanıklılık:
Mega Metal'in ürünleri, yüksek dayanıklılık ile öne çıkmaktadır. Şirket, ürünlerinin dayanıklılığını sağlamak için yüksek kaliteli malzemeler ve üretim teknikleri kullanmaktadır.
Fiyat/performans oranı:
Mega Metal'in ürünleri, uygun fiyat/performans oranı ile öne çıkmaktadır. Şirket, ürünlerinin kaliteli ve dayanıklı olmasına rağmen, uygun fiyatlarla sunmaktadır.

Mega Metal, gelecekte de ürünlerinin kalitesini ve pazar payını artırmak için yatırım yapmaya devam etmektedir.

Şirketin güncel ürünleri ve hizmetleri şunlardır:

Süper ince bakır tel: Mega Metal, 0,02 mm ile 1,0 mm çap aralığında süper ince bakır tel üretmektedir. Bu teller, elektronik, elektrik, otomotiv, tıbbi cihazlar ve endüstriyel uygulamalarda kullanılmaktadır.

Bakır tel ürünleri: Mega Metal, süper ince bakır tel dışında, çeşitli bakır tel ürünleri de üretmektedir. Bu ürünler arasında, bakır levha, bakır boru, bakır çubuk ve bakır profiller bulunmaktadır.

Mega Metal, Türkiye'nin yanı sıra, Avrupa, Asya ve Afrika'da da faaliyet göstermektedir. Şirket, ürünlerini yurt dışındaki müşterilerine ihracat yapmaktadır.



#Mega Metal
#SPK
#halka arz
5 ay önce