|

Cengiz Ünder ve Merih Demiral'ın Barış Pınarı Harekatı'na destek mesajlarına İtalya'dan tepki

İtalyan senatör Roberto Calderoli, milli oyuncularımız Cengiz Ünder ve Merih Demiral'ın Barış Pınarı Harekatı ile ilgili paylaşımlarına tepki gösterdi. Senatör skandal sözlerle oyuncularımızın kulüpleriyle olan sözleşmelerinin feshedilmesini istedi.

16:42 - 12/10/2019 Cumartesi
Güncelleme: 17:17 - 12/10/2019 Cumartesi
Diğer
Cengiz Ünder asker selamı verdiği bir fotoğrafı paylaştı.
Cengiz Ünder asker selamı verdiği bir fotoğrafı paylaştı.

Yaptığı ırkçı açıklamalarla daha önce de gündeme gelen İtalyan senatör Roberto Calderoli, bu sefer de milli oyuncularımız Cengiz Ünder ve Merih Demiral hakkında skandal sözler sarf etti.

Yıldız oyuncuların Barış Pınarı Harekatı'na destek için yaptıkları paylaşımlar hakkında konuşan Calderoli, "Eğer Demiral ve Ünder milliyetçilik yapmak istiyorlarsa İstanbul'a ya da Ankara'ya dönsünler. Türkiye'de çok iyi karşılanacaklardır. Beşiktaş, Fenerbahçe ya da Galatasaray'a gidebilirler. Takımlarından ayrılsınlar" ifadelerini kulandı.

'Sözleşmeleri feshedilsin'

Her iki yıldız oyuncumuzun da sözleşmelerinin feshedilmesini isteyen Senatör Calderoli, "İtalya'da kazandıkları paralı bıraksınlar ve Türkiye'ye dönsünler" dedi.

Yıldız oyuncularımızın paylaşımları

Ülkemizin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na milli oyuncularımızdan da destek geldi.

İtalya'nın Roma Kulübü'nde forma giyen Cengiz Ünder, sosyal medya hesabı üzerinden asker selamı verdiği bir fotoğrafı paylaştı.

Diğer milli yıldızımız Merih Demiral ise Juventus'un eski futbolcusu Marchisio'nun Barış Pınarı Harekatı'na gösterdiği tepkiye yönelik bir paylaşımda bulunmuştu. "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözüyle harekatın sebeplerini anlatan Merih, "Türkiye ile Suriye sınırında terörist koridor oluşumu var. PKK/YPG kadınlar, çocuklar ve bebekler dahil 40 bin kişinin ölümünden sorumludur. Türkiye'nin misyonu, güney sınırımızda terör koridoru yaratılmasını engellemek ve 2 milyon Suriyeli'yi güvenli bölgeye yerleştirmek" ifadelerini kullandı.

Cenk Şahin'de protesto edildi

Bundesliga 2 ekiplerinden Saint Pauli'de oynayan Türk futbolcu Cenk Şahin, 'Barış Pınarı Harekatı'na destek paylaşımında bulundu. Türk Bayrağı'nı paylaşan Şahin,"Kahraman Mehmetçiğimizin yanındayız. Dualarımız sizinle" ifadelerini kullandı.

25 yaşındaki futbolcunun bu paylaşımı kulübü Saint Pauli'yi rahatsız etti. Kulüpten yapılan açıklamada "Bu tür paylaşımlar kulübün değerleriyle uyuşmuyor" denildi.

Saint Pauli Kulübü, daha önce de 'terör örgütü propagandası' yaptığı gerekçesiyle hapsi istenen futbolcu Deniz Naki'ye verdiği destekle gündeme gelmişti.


#Cengiz Ünder
#Merih Demiral
5 yıl önce